Tisdag 27 Jul
Stockholm

Det här lärde vi oss av årets säsong av Bonde söker fru

Årets Bonde söker fru är över och vilken säsong det bjudits på. Men programmet bjuder inte bara på underhållning utan lär oss en hel del om dejting, kärlek och kyssar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Årets säsong av Bonde söker fru är över och wow vilken underhållning det levererat. Kärlek, känslor, skratt, mardrömsdejter, pinsam tystnad, tårar, smackande nybörjar-pussar och mycket mer har vi fått se när årets bönder dejtat sina brevskrivare. 

Men utöver den fantastiska underhållning vi tittare bjudits på denna säsong så har vi även lärt oss en hel del läxor när det kommer till kärlek, relationer, dejting, första intryck, och mycket mycket mer. 

1. En av de som dejtade Susanna heter Emil och gömde sig seriöst i en buske när de skulle få träffa henne första gången. Men när Emil klev in på speedejting tittade han henne i ögonen och förklarade att han var ett hårsmån från att kissa på sig av nervositet men att han ändå ville vara där då hon var det vackraste han sett. Såklart gick han vidare.

Är du blyg – så rocka din blyghet. Börja inte hävda dig och spela macho på grund av att du känner sig osäker. 

2. Hannes brev fick Susanna på kroken direkt. När han sedan stegade in på speeddejtingen så var hon ju så gott som såld. Han hade klätt sig fint, fixat håret, gav henne en riktig björnkram och frågade henne vilken hennes favoritglass är. 

Killar – se och lär. Istället för att okontrollerat berätta om hur ni brottats med hajar och bestigit berg så kom ihåg att det inte är svårare än att komma hel och ren samt fråga om ens favoritglass istället för att bara prata om dig själv och dina "häftiga erfarenheter".

3. Alla brudar gillar män som har det fint hemma

Ska man sälja in sig hos någon man gillar så är det bäst att ha det fint hemma. Ingen vill leva med en gris och det är en riktig fjäder i hatten att ha lite schysst inredning och städat hemma. 

När tjejgänget kommer hem till Simon så säger fyra av fyra att det är mysigt men att det ser ut som att någons mormor bor där. Det ligger även en öppen påse cheeseballs på bordet tillsammans med någon burk.

Killen är bonde och kanske har velat ha kvar sina förfäders grejer, men ska du haffa en tjej så tänk gärna några gånger kring hur det ser ut hemma innan du som ungkarl tar hem henne. Köp lite fina glas, köp hem så det finns en flaska cava, frukost och fo helvede – ha rent på toaletten. 

4. Jag skrev tidigare en krönika om Eriks katastrofdejt. Ni vet, när han förklarade för Caroline att han ville ha en glad tjej som gillar att röra på sig och vara ute i naturen, och inte en tjej som sitter inne och "skiter i allt"?

En FET lärdom för alla där ute är att jorden inte kretsar runt just dig. Vad du vill ha och vad som passar dig är såklart i centrum i val av partner, men att försöka stöpa folk i en form för att de ska passa just dig är att gräva din egen singelgrav. Och ja, som vi alla såg valde ju Caroline ta en Uber därifrån. 

Det finns så många fantastiska män och kvinnor där ute med en miljard fina sidor. Bara för att någon inte gillar att träna, vara ute i naturen eller fiska så kan det fortfarande vara en person som kommer att stå där när det blåser, som kommer att älska dig i vått och torrt och som du aldrig kommer att ha en tråkig dag med.

5. Om du är lite nybörjare...

Det här brukar jag säga både när det gäller kyssar men även lite mer... avancerade grejer. Det gör absolut ingenting om du är oerfaren.

Men försök att känna av din partner och hitta grejen mellan er istället för att bara smacka på på ett sätt som du tror att du kan. 

6. Kolla gärna upp vad dina tryck på dina kläder betyder innan du ska på dejt (och annars också). Oavsett om den känns "väldigt du". När en av Simons girls dök upp i sydstatströja-tröja menade hon att det är en del av raggar-kulturen och ett intresse för gamla amerikanska bilar. 

Knatade mitt ragg in på vår första dejt iklädd sydstatsflaggan som i många sammanhang är Ku Klux Klans lilla favvo-flagga hade jag faktiskt inte tyckt att det var speciellt lattjo. 

7. Någonting som slagit mig i år är hur Per och Simon höjts i mina ögon, avsnitt efter avsnitt. Deras snällhet och humor har lyst upp hela min höst och jag vill verkligen poängtera vikten av att vara tillsammans med en snäll och omtänksam människa. 

Livet är till 70% pisskit. Det är jobb, hyra, glömd matlåda, sjukdom, död, CSN-skuld och ljummet vitvin på krogen. Gör dig själv en tjänst och bli tillsammans med någon som är snäll och som du kan skratta med. Det är vad jag kallar vardagslyx och livskvalité.

Håller du med Gabriella?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela