Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist beger sig i höst ut på en stor julturné. Pressbild.
Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist beger sig i höst ut på en stor julturné. Pressbild. - Foto: TT

Zelmerlöw och Carola åker på julturné

Två av Sveriges mest folkkära artister slår sina påsar ihop och åker på julturné. Och det är en glittrande och elegant julkonsert med extra allt som Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist ska bjuda publiken på.


Turnéplan för "A Grand X-mas"

24 November Jönköping – Husqvarna Garden

26 November Helsingborg – Helsingborgs Arena

2 December Luleå – Coop Norrbotten Arena

3 December Örnsköldsvik – Hägglunds Arena

8 December Växjö – Vida Arena

9 December Malmö – Malmö Arena

10 December Göteborg – Scandinavium

14 December Stockholm – Avicii Arena

15 December Linköping – Saab Arena

16 December Örebro – Conventum

17 December Gävle – Monitor ERP

Med start den 24 november i Jönköping kommer stjärnduon Zelmerlöw och Häggkvist att åka landet runt med sin julkonsert "A Grand X-mas", uppbackade av ett 13-mannaband.

— Det var Måns som ville att vi skulle göra en julkonsert och jag tar rygg på hans idé och vision. Tanken har ju slagit mig också tidigare att göra något liknande i storbandstappning. Det känns så skönt att göra något tillsammans och slippa dra hela lasset själv, säger Carola Häggkvist.

Julshower är beprövad mark för de två artisterna. Måns Zelmerlöw julshowade förra året på Grand Hôtel i Stockholm och året dessförinnan på Hamburger Börs med "Tomten och Bocken – En slags julshow" tillsammans med Per Andersson.

Måns Zelmerlöw under ”Sverige samlas och hjälper”. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Egna julkonserter

Carola Häggkvist är mer eller mindre svensk jul personifierad. Hennes "Jul i Betlehem" har blivit en klassiker och de senaste åren har hon arrangerat sina egna julkonserter i Steninge slottslada i Sigtuna.

— Måns besökte mig hemma i "ladan" och när vi sjöng "I pray on Christmas" var det som om vi inte hade gjort någonting annat. Det kändes så naturligt och härligt och blev ett shownummer fast vi inte hade planerat för det, säger Carola.

Lika intimt som i ladan i Steninge slottsby, där Carola Häggkvist är bosatt sedan 2018, blir inte den här konsertturnén som uteslutande kommer att gästa större arenor i runt om i landet.

Härligt juligt

— Jag älskar arenor och som publik vill man känna att det både är vackert, festligt och berör och det tror jag att vi kommer att kunna få till. Det kommer att bli både duetter och klassiker i snygga arrangemang med lite Natalie Cole och Michael Bublé-känsla. Elegant utan att det blir pretentiöst, och härligt juligt och hoppfullt, säger Carola.

När hon får frågan vilken jullåt hon mest ser fram emot att framföra blir det tyst ett långt tag.

— Vår nya singel som jag har sagt till Måns att jag tycker att vi ska göra tillsammans, säger hon till slut och skrattar.

Carola under ”Sverige samlas och hjälper”. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Ska ska dem samarbeta

Till Aftonbladet berättar Carola och Måns Zelmerlöw om hur dem ska göra för att kompromissa med varandra, i egenskap av två av våra största artister med “skyhöga krav” på sig själva.

– Det känns lätt. Vi är båda artister som ger mycket på scenen och därför kommer vi ha rätt lika syn på vad detta ska vara. Det är skönt att kunna sitta i kreativa möten redan under sommaren, jag är helt övertygad om att det blir en fantastisk show, säger Måns Zelmerlöw till Aftonbladet.

Carola fyller i:

– Vi kommer nog pröva oss fram lite. Om man är tveksam över nåns idé får man pröva det, ge det lite tid och gnugga sig lite mot varandra. Det viktiga är ju att resultatet blir bra, man måste vara flexibel, för då blir det inte en kompromiss, då blir det bara det bästa, säger hon.

"Glittrande, elegant julkonsert med extra allt", så beskrivs "A Grand X-mas". Pressbild.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.

Fler avhopp från artister inför Eurovision

1 timme sedan
Dotter och Titiyo sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.

Han är P2:s nya klassiska artist

2 timmar sedan
Den 29-årige barytonen David Risberg har utsetts till Sveriges Radio P2:s nya klassiska artist. Utnämningen sträcker sig över konsertsäsongen 2024/2025 och innebär bland annat att han medverkar i flera konserter under året.

De leder Grammisgalan

2 timmar sedan
Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.