Hiphop-artisten Stor tycker att man ska påminna politiker om deras löften.
Hiphop-artisten Stor tycker att man ska påminna politiker om deras löften. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Rapparen Stor uppmanar folk till kampanj mot Kristersson: "Protestera"

Genom att skriva "Hédi Fried" på M-ledaren Ulf Kristerssons Instagramkonto ville rapparen Stor visa att man kan göra sin röst hörd – och fick sällskap av tiotusentals.


— Jag ville vara tydlig med att man inte skulle skriva något fult, att kärleken alltid är starkare än hatet. Om de säger ”hell seger” säger vi Hédi Fried. Det är bra att hennes namn innehåller ”frid”, säger Stor.

På ett av Moderatledaren Ulf Kristerssons Instagraminlägg har nära 10 000 användare skrivit "Hédi Fried" som en protest och påminnelse om ett löfte som Kristersson gav Förintelseöverlevaren inför förra valrörelsen 2018.

Rapparen Stor, som egentligen heter Ulises Infante Azocar, var den som började. För honom var det en reaktion på att Rebecka Fallenkvist, programledare på SD:s Youtubesatsning Riks, sa ”helg seger” i SVT:s direktsända valvaka.

— Att en politiker kan vara med live i en valvaka och säga så störde mig så mycket. Vad kommer de göra när de får makten liksom? frågar han sig.

Rapparen Stor: "Man ska påminna politiker"

— Jag vill visa vilken värld vi lever i. Moderaterna lovade den här kvinnan att de inte skulle samarbeta med SD. Det visar hur morallös människan har blivit. Inte bara Ulf Kristersson, det här sträcker sig längre än till bara moderater.

— Jag tycker man ska påminna politiker om deras löften, särskilt övertramp. Politikerna ska vara där för folket inte för deras egen eller deras karriärers skull. Att skriva Hédi Fried är vårt sätt att protestera mot det, förklarar han.

Tiotusentals användare följde rapparen Stors exempel och skrev "Hédi Fried" som kommentar. Först i samma inlägg, men efterhand togs kommentarerna bort och kommentarsfältet låstes. Då började man skriva i andra inlägg.

Stor: "Bryr mig inte om de svarar"

— Det här hade aldrig fått spridning som de inte tagit bort det, så tack till Ulfs stab.

Stor har fått mycket respons de senaste dagarna, men själv förstod han hur stor spridning hans protest fått när han fick ett meddelande av Hédis barnbarn. Men någon respons från Moderaterna har han inte fått.

— Jag bryr mig inte om de svarar heller, är inte därför jag gör det. Folk är glada att jag kom på ett sätt att protestera på ett kärleksfullt sätt, säger han och skrattar.

Rebecka Fallenkvist: "Hell seger"

Vad Kristersson verkligen sa till Hédi Fried råder det delade meningar om. Enligt partiet lovade han att om den dåvarande Alliansen kom till makten skulle den inte samarbeta med SD. Hédi Fried har tidigare meddelat DN att "det stämmer som han säger".

DN-fotografen Paul Hansen, som fotade mötet mellan Kristersson och Fried, har dock i ett uppmärksammat inlägg på sociala medier skrivit att han var där och hörde löftet om att Ulf Kristersson "aldrig, aldrig skulle gå med på något samröre med SD".

Rebecka Fallenkvist har förnekat att det hon sade i sändningen skulle syfta på det nazistiska uttrycket ”hell seger” och till Nyheter24 förklarade hon att hon varit överförfriskad och borde inte tagit en intervju.

TT har upprepade gånger sökt Moderaterna för en kommentar.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.