'Vi älskar storyn och vi vet ju att att fansen också gör det', säger Omar Rudberg, som har fått sitt genombrott som skådespelare genom 'Young royals'.
'Vi älskar storyn och vi vet ju att att fansen också gör det', säger Omar Rudberg, som har fått sitt genombrott som skådespelare genom 'Young royals'. - Foto: TT

Starka känslor inför "Young royals" nypremiär

Hur ska det gå för de unga älskarna Wilhelm och Simon? Det undrar passionerade fans över hela världen inför "Young royals" andra säsong.Vi är rätt säkra på att folk kommer att tycka om det, säger Omar Rudberg som har en av huvudrollerna i Netflix-succén.


Fakta: "Young royals"

Handlar om prinsen Wilhelm (Edvin Ryding), som efter en skandal tvingas skriva in sig på den fiktiva internatskolan Hillerska. Där träffar han klasskamraten Simon (Omar Rudberg), som kommer från betydligt enklare förhållanden och som kämpar mot fördomar och klasshierarkier, och de två förälskar sig i varandra.

I övriga roller syns bland andra Malte Gårdinger, Frida Argento, Nikita Uggla och Pernilla August.

Den andra säsongen har premiär 1 november på Netflix.

Jullovet är över och prins Wilhelm återvänder till internatskolan Hillerska med siktet inställt på att både hämnas på sin lösmynte syssling August och att vinna tillbaka Simon. Men Simon har börjat se sig om efter kärleken på annat håll och Wilhelms planer hotar att sätta hela tronföljden i gungning.

Edvin Ryding, som spelar Wilhelm i serien, kallar det en fröjd att få gestalta en mörkare prins i de nya avsnitten.

— Det är som att hans känslospektrum rör sig mellan två extremer. Det är den passionerade kärleken och desperationen efter Simon, men också vreden och känslan av att han är sviken av både sin mamma och sin syssling, säger han.

Hjälpt att komma ut

Nu är han spänd inför att se hur den nya riktningen tas emot av tittarna. Sedan dramat hade premiär förra sommaren har "Young royals" fått ett enormt genomslag och unga tittare över hela världen lever ut sin kärlek till serien i sociala medier och diskussionsforum. Många hör också av sig direkt till skådespelarna.

— Vissa kommer fram och säger att serien har hjälpt dem att komma ut. Vissa säger att de har har fått vänner för livet i andra som också tycker om den, berättar Edvin Ryding.

Det är en mörkare prins Wilhelm som återvänder till internatet efter jullovet, berättar Edvin Ryding. "Det är verkligen en ny väg denna säsong", säger han. arkivbild.

För Omar Rudberg har serien haft enorm betydelse. Dels för att rollen inneburit hans genombrott som skådespelare, dels på grund av att han känner av dess stora betydelse för tittarna, förklarar han.

— Jag önskar på något sätt att jag inte hade varit med i serien och att jag i stället hade fått se den när jag var 13 år och få uppleva det som många upplever i dag. Det känns bara så sjukt att vara med i den i stället för att vara killen som sitter hemma och kollar. Att liksom få chansen att vara en del av det här är helt fantastiskt, säger han.

Galna förväntningar

Även seriens huvudförfattare Lisa Ambjörn är taggad på att se hur fortsättningen tas emot, men hon säger samtidigt att hon inte låter förväntningarna påverka berättelsen.

— Förväntningarna är galna alltså. Det hade vi ju inte första säsongen, men nu har vi en jättestor fanbase som har jättestarka åsikter om varenda scen. Det är klart att det blir en inre kritiker i en som vill leva upp till det här samtidigt som att vi är lojala berättelsen.

Omar Rudberg, Lisa Ambjörn och Rojda Sekersöz inför "Young royals" andra säsong.

Rojda Sekersöz, som återvänder som konceptuell regissör, har kluvna känslor inför uppståndelsen.

— Det här är första och kanske enda gången i min karriär som jag faktiskt får så tydligt bevis på att vi har nått och påverkat människor. Men personligen tycker jag att det är ganska jobbigt också, att man liksom blir en mottagare för allting. Det är väldigt fint att att de vill dela med sig, men det är också ganska tungt att ta emot, säger hon.

"Varför uppfinna hjulet?"

Så vad är det som gör att så många har tagit "Young royals" till sina unga hjärtan? Om man får tro Rojda Sekersöz är det kombinationen av en tidlös kärleksberättelse i grunden och att de samtidigt tar ut svängarna på andra sätt.

— Varför försöka uppfinna hjulet igen? Vi har berättat historier på samma sätt i tiotusentals generationer. Men vad händer om det är två killar istället för en tjej och kille eller vad händer om de är unga i stället för vuxna, säger hon.

Om det blir någon ytterligare fortsättning kan de än så länge inte svara på.

— Vi vet vad slutet är, men jag kan inte säga om det kommer i säsong två eller i en nästa. Men det har hela tiden funnits en idé om vad det är vi ska berätta, säger Lisa Ambjörn.

"Den här serien har betytt otroligt mycket för mig", säger Omar Rudberg.
TT
/
Jul
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!