Stockholm

Vägrade provfilma – kunde missat Titanicrollen: "Var bara negativ..."

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio spelade huvudrollerna i filmen 'Titanic'. Men det var nära att DiCaprio inte fick rollen när han inte ville provfilma. Arkivbild.
Kate Winslet och Leonardo DiCaprio spelade huvudrollerna i filmen 'Titanic'. Men det var nära att DiCaprio inte fick rollen när han inte ville provfilma. Arkivbild. Foto: TT

Jack i filmen "Titanic" kunde mycket väl ha spelats av någon annan än Leonardo DiCaprio. Det berättar regissören James Cameron som var beredd att säga tack och adjö när DiCaprio inte vill provfilma.


Läs mer

Det är "Titanic"-regissören James Cameron som i en intervju med tidningen GQ berättar om hur det gick till när Leonardo DiCaprio nära på inte fick rollen som Jack i succéfilmen.

DiCaprio var nära på att missa rollen som Jack

Cameron berättar i intervjun att Leonardo DiCaprio först vägrade att provfilma med Kate Winslet som redan var klar för rollen som Rose.

— Du menar att jag ska provfilma sade han och jag sa ja, berättar James Cameron.

DiCaprio ska då ha svarat att inte gjorde provfilmningar.

— Då tog jag honom i hand och sa tack för att du kom, säger Cameron.

James Cameron: "Han kom in och hela hans uppenbarelse var bara negativ"

Regissören ska ha gjort klart för DiCaprio att om han inte provfilmade skulle han inte få rollen vilket fick skådespelaren att motvilligt ställa sig framför kameran.

— Han kom in och hela hans uppenbarelse var bara negativ – ända tills jag sa "action". Då förvandlades han till Jack, säger James Cameron.


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.