Kate Winslet och Leonardo DiCaprio spelade huvudrollerna i filmen 'Titanic'. Men det var nära att DiCaprio inte fick rollen när han inte ville provfilma. Arkivbild.
Kate Winslet och Leonardo DiCaprio spelade huvudrollerna i filmen 'Titanic'. Men det var nära att DiCaprio inte fick rollen när han inte ville provfilma. Arkivbild. - Foto: TT

Vägrade provfilma – kunde missat Titanicrollen: "Var bara negativ..."

Jack i filmen "Titanic" kunde mycket väl ha spelats av någon annan än Leonardo DiCaprio. Det berättar regissören James Cameron som var beredd att säga tack och adjö när DiCaprio inte vill provfilma.


Det är "Titanic"-regissören James Cameron som i en intervju med tidningen GQ berättar om hur det gick till när Leonardo DiCaprio nära på inte fick rollen som Jack i succéfilmen.

DiCaprio var nära på att missa rollen som Jack

Cameron berättar i intervjun att Leonardo DiCaprio först vägrade att provfilma med Kate Winslet som redan var klar för rollen som Rose.

— Du menar att jag ska provfilma sade han och jag sa ja, berättar James Cameron.

DiCaprio ska då ha svarat att inte gjorde provfilmningar.

— Då tog jag honom i hand och sa tack för att du kom, säger Cameron.

James Cameron: "Han kom in och hela hans uppenbarelse var bara negativ"

Regissören ska ha gjort klart för DiCaprio att om han inte provfilmade skulle han inte få rollen vilket fick skådespelaren att motvilligt ställa sig framför kameran.

— Han kom in och hela hans uppenbarelse var bara negativ – ända tills jag sa "action". Då förvandlades han till Jack, säger James Cameron.


TT
/
/
Senaste nytt

Spindelskräck i nya "Vermin" – "älskar dem"

Blackberry Smoke-trummis död

3 timmar sedan
57-årige Brit Turner, trummis och medgrundare till Sverigeaktuella rockbandet Blackberry Smoke från Georgia, USA, har avlidit, skriver bland andra Variety.

Statens konstråd köper Odells verk

igår 16:36
Statens konstråd har köpt konstnären Anna Odells uppmärksammade verk "Rekonstruktion – Psyket". Videoverket, som handlar om Odells vistelse på en sluten, psykiatrisk avdelning där hon bland annat har ett förhållande med sin vårdare, fick stor uppmärksamhet när det ställdes ut på Cecilia Hillström Gallery i början av året.

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

igår 15:55
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

igår 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

igår 14:11
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...