Vincent Pontare och Salem Al Fakir (höger) i Vargas & Lagola. Arkivbild.
Vincent Pontare och Salem Al Fakir (höger) i Vargas & Lagola. Arkivbild. - Foto: TT

Salem Al Fakir får pris av Stim

Låtskrivaren och artisten Salem Al Fakir får Stims utmärkelse Platinagitarren 2022, för "ett förstklassigt musikskapande i en stor bredd av genrer".


"Jag är superglad och jättehedrad – och genuint nyfiken på hur den känns att spela på. Den får följa med till studion imorgon", säger han i ett pressmeddelande.

Salem Al Fakir ingår i duon Vargas & Lagola med Vincent Pontare. Han skriver också låtar åt världsstjärnor som Madonna, Kanye West och Lady Gaga och åt svenska artister som Avicii, Veronica Maggio, Ghost, Seinabo Sey och Robyn. Han prisas nu av Stim för sin bredd.

"Spännvidden från Madonna till Ghost säger det mesta. Salem är det svenska låtskrivandets fascinerande skickliga kameleont", säger jurymedlemmen Lars Nylin.

Utmärkelsen uppmärksammar Stimanslutna upphovspersoner med exceptionella framgångar.

TT
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

De kan få Kasper Salin-priset

Tekniska museet i Stockholms tillbyggnad Wisdome, flerbostadshuset Raw i Uppsala, privatbostaden Höghult Karlsborg samt kontorsbyggnaden Gjuteriet i Malmö. De är årets nominerade till Kasper Salin-priset i arkitektur.

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

1 timme sedan
"Lotta Engberg gör mej spyfärdig med sitt småkåta smile". Ja, så skrev Ulf Lundell om Lotta i sin bok från 2018. Lotta Engberg vet att hämnd är en rätt som serveras bäst kall – och i direktsändning passade hon på att fyra iväg en syrlig känga till Ulf Lundell...

Sven-Erik om kvinnorna i Hotell romantik: "Ingen snygg"

2 timmar sedan
Sven-Erik deltar i säsong två av SVT:s Hotell romantik. Till Nyheter24 avslöjar han vad han tyckte om kvinnorna i dejtingprogrammet.

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

2 timmar sedan
Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A och svenska hardcorebandet Refused är klara för sommarens upplaga av Rosendal Garden Party.

Lindsay Lohan gör ny "Freaky friday"

3 timmar sedan
Lindsay Lohan gör en uppföljare till familjefilmen "Freaky friday" från 2003. I en intervju med pratshowvärden Andy Cohen bekräftar Lohan även att skådespelaren Jamie Lee Curtis är med i uppföljaren, vars premiärdatum dock inte är känt.