Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow tog hem segern i Globen. Pressbild.
Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow tog hem segern i Globen. Pressbild. - Foto: TT

"Alla mot alla"-vinnaren: En rysare

Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow tar hem segern i "Alla mot alla" – efter en rysare med utslagsfråga inför 10 000 åskådare.Det var otroligt dramatiskt, säger Olof Lundh.


Fakta: Tidigare vinnare

Säsong ett: Hanna Hellquist och Ebbot Lundberg

Säsong två: David Sundin och Suzanne Axell

Säsong tre: Lotta Lundgren och Erik Haag

Säsong fyra: Lotta Lundgren och Erik Haag

Säsong fem: Jesper Rönndahl och Josefin Johansson

Säsong sex: Jonatan Unge och Hanna Hellquist

Säsong sju: Johar Bendjelloul och Annika Lantz

Säsong åtta: Ebba Kleberg von Sydow och Olof Lundh

Programmet har sänts sedan 2019.

De gick bort sig rejält på "idiotfrågan", men lyckades hämta in motståndarna Annika Lantz och Johar Bendjellouls försprång med hjälp av flygplatskoder och Globenkunskap.

Till slut var det en utslagsfråga om vilket år som Öresundsbron invigdes som avgjorde kvällen och Lundh och Kleberg von Sydow tog hem segern i Filip och Fredriks frågesport med minsta möjliga marginal.

— Det var en rysare som gick till förlängning kan man säga. Det säger ju rätt mycket om hur jämna lagen var. Över nästan hela de två finalprogrammen låg vi bara någon poäng ifrån varandra. Det var oerhört dramatiskt, säger Olof Lundh.

Vinsten satt fint för Lundh, som deltagit i alla åtta säsonger av "Alla mot alla", varav fem tillsammans med Ebba Kleberg von Sydow, och varit i final två gånger tidigare.

— Det var häftigt att äntligen få vinna, också i Globen inför 10 000 människor. Bara att gå fram och göra "under pressure" inför så mycket folk var en otrolig anspänning. Jag kommer inte ihåg så mycket, men jag kommer ihåg att det gick bra, säger han.

Pendlade från Qatar

Fotbollsjournalisten Lundh var dessutom på blixtvisit i Sverige, eftersom han han är mitt uppe i att bevaka VM i Qatar för TV4-sporten.

— Det är klart att det var slitigt, men det gjorde det lättare att man hade en åtminstone fiktiv buckla med sig på vägen tillbaka, säger han på telefon från Qatar.

Annika Lantz tar förlusten med ro och förklarar att hon nog inte ville vinna tävlingen lika intensivt som motståndarna.

— Jag var en så dålig förlorare som ung så jag har verkligen jobbat med det här, så jag har nästan helt tappat tävlingsnerven. Jag är ganska nöjd med var jag befinner mig om man ser till livet och jag är glad över att jag inte är Olof Lund när det kommer till tävlingsinstinkt, säger hon.

"Sved och luktade bränt"

Vid ett tillfälle under finalen brann det dock till – på riktigt. På väg ut på scenen till tävlingsmomentet "under pressure" fick Lantz en gnista från den sprutande pyrotekniken i huvudet och trodde att hennes hår hade fattat eld.

— Jag fick en eldloppa mitt i benan. Det verkligen sved och luktade bränt så jag blev orolig, men det var nog bara jag som kände av det, säger hon.

Efter den här omgången tackar Annika Lantz för sig, berättar hon.

— Jag tror att de vill byta ut och röra om lite i deltagargrytan så vi är inte med nästa säsong.

Olof Lundh stänger däremot inga dörrar.

— När vi hade vunnit var det mycket festande och sedan har jag bara jobbat så jag har inte tänkt så långt och jag har inte pratat med Ebba om det. Vi får väl fundera på det om vi får frågan, men det har vi inte fått, säger han.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!