Johannes Anyuru blir hedersdoktor. Arkivbild.
Johannes Anyuru blir hedersdoktor. Arkivbild. - Foto: TT

Johannes Anyuru blir hedersdoktor

Författaren Johannes Anyuru utses till hedersdoktor vid teologiska fakulteten vid Lunds universitet med motiveringen att hans författarskap inte väjer för att ta upp brännande etiska och politiska frågor som utanförskap, rasism och religion.


”I en tid när det offentliga samtalet i alltför stor utsträckning präglas av fördomar och förenklingar erbjuder Anyuru med sitt författarskap en angelägen motvikt”, säger Teologiska fakultetens dekanus, professor Stephan Borgehammar i ett pressmeddelande.

Även Christine Hayes, professor i religionsvetenskap med inriktning på judaistik vid Yale University i USA, blir hedersdoktor vid samma institution.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hatstorm mot Bianca Ingrosso – efter detaljen i spegelbilden

Israelisk konstnär vägrar öppna Venedigpaviljong

Den israeliska konstnären Ruth Patir vägrar öppna Israels paviljong på Venedigbiennalen. Hon ställer som krav att Israel och Hamas når en överenskommelse om eldupphör samt att gisslan friges.

Så mycket tjänar 13-barns mamman Mirka Norrström på OnlyFans

Mirka Norrström är 13-barns mamman som blev känd i TV4-programmet Familjen Annorlunda. De senaste två åren har Mirka, 51, jobbat med sitt konto på OnlyFans. Men hur mycket tjänar hon på plattformen egentligen?

Ett drakskepp rammar Nordiska paviljongen

1 timme sedan
Ett kinesiskt drakskepp har kört in i Nordiska paviljongen. På Venedigbiennalen fördjupar svenska Lap-See Lam sin konst utifrån sorgen över kinakrogens förluster – den här gången genom en opera och ett enormt allkonstverk.

Anna Books skämt om dottern Vanessas rumpa: "Glöm inte..."

1 timme sedan
Anna Books dotter Vanessa Toledano har hunnit bli 21 år. Idag jobbar hon i Spanien och är aktiv på sina sociala medier. Och när Vanessa la ut en bild på sin Instagram så reagerade mamma Anna direkt på en detalj...

Salman Rushdie gör dokumentär om attacken

1 timme sedan
Salman Rushdie och hans fru gör en dokumentärfilm om knivattacken mot honom. Det skriver författaren i sin nya roman "Kniv" som nu ges ut internationellt. Där håller han också tal till sin angripare.