Programledarna Klas Eriksson, Oscar Zia och Tina Mehrafzoon lämnade glasburen på Kungstorget i Göteborg vid klockan 20.40 på söndagen.
Programledarna Klas Eriksson, Oscar Zia och Tina Mehrafzoon lämnade glasburen på Kungstorget i Göteborg vid klockan 20.40 på söndagen. - Foto: TT

"Musikhjälpen" drog in 54 miljoner

Årets upplaga av Sveriges Radios "Musikhjälpen" har samlat in över 54,5 miljoner kronor för att hjälpa barn på flykt.Vad givmilda och kärleksfulla människor är, säger programledaren Klas Eriksson till TT.


Fakta: Låtar och artister

Mest önskade låtarna:

Shervin Hajipour – "Baraye"

Hooja – "Banan melon kiwi & citron"

Freddy Kalas – "Hey ho"

Thomas Stenström – "Ser du månen där du är ikväll? (Tillsammans igen)"

Kent – "Utan dina andetag"

Mest önskade artisterna:

Hooja

Håkan Hellström

Thomas Stenström

Shervin Hajipour

Miss Li

Programledarna Tina Mehrafzoon, Klas Eriksson och Oscar Zia gick in i glasburen på Kungstorget i Göteborg i måndags kväll och kom ut på söndagskvällen – 144 timmar senare.

Publiken hade i år 849 928 engagemang. Insamlingen stannade på sammanlagt 54 517 949 kronor, drygt 200 000 kronor mer än förra året.

— Jag är så himla glad och stolt över alla som har bidragit, skapat engagemang och hjälpt till på olika sätt, så att vi kunde göra det här. Jag är jättetacksam. Och stolt över mig själv, alla som har jobbat med det här och alla som skänkt pengar, säger Klas Eriksson kort efter att han kommit ut i vinterkvällen.

— I mycket av det mörker man hör finns det på andra sidan mycket gott också.

"Alla har en historia"

Temat i år var "för en tryggare barndom på flykt". Pengarna ska nu gå till att förbättra livet för barn och ungdomar som flytt från krig och konflikter.

Mest har Klas Eriksson berörts av de "tunga historier" som årets resande reporter, Parisa Amiri, har delat med sig av.

— Jag tror att jag kommer att se på människor på ett annat sätt, människor som kommer från andra håll i världen. Alla har en historia. Det är annars lätt att klumpa ihop flyktingar till stora folkmassor. Man får perspektiv på vad människor på flykt går igenom, och framför allt barn då, säger han.

Iransk låt mest önskad

Totalt har över 70 000 låtönskningar kommit in under veckan. Mest önskade låt är iranske Shervin Hajipours "Baraye" – som har blivit något av ett ledmotiv för Mahsa Zhina Amini-protesterna i Iran – och mest önskade artist är Gällivareduon Hooja.

Resultatet av årets insamling är det näst högsta någonsin. Toppnoteringen var 2017 med 74 miljoner.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Jakt" – på liv och död

Väskförbud stoppar konserter med picknick

Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swifts album: "Stor, sorgsen pop"

"Stor, sorgsen pop, meditativ teater" – bitvis en katarsisk rensning efter ett avgörande uppbrott. Så sammanfattar nyhetsbyrån AP Taylor Swifts nya album “The tortured poets department,” som rymmer i princip alla hennes tidigare musikstilar.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.