Mikael Tornving. Arkivbild.
Mikael Tornving. Arkivbild. - Foto: TT

Tornving ger svaren i "Jeopardy"

"Jeopardy" kommer tillbaka till rutan – den här gången med Mikael Tornving som ny programledare.Jag hoppas få göra fler säsonger, säger han.


Fakta: "Jeopardy"

Hade premiär i amerikansk tv första gången 1964.

Är en frågesport som utmärker sig genom att det är programledaren som ger svaren till de tävlande som i sin tur ska svara med en fråga.

Den första svenska versionen av "Jeopardy!" hade premiär 1991 i TV4 med Magnus Härenstam som programledare, en roll han hade till december 2005.

Adam Alsing ledde programmet 2006–2007.

2014 gjorde programmet comeback, den här gången på TV8, med Pontus Gårdinger som programledare.

Mikael Tornving tvekade inte att tacka ja när han fick frågan om att leda "Jeopardy", som har nypremiär på Discovery+ och Kanal 5 på måndagen.

Faktum är att just det programledarjobbet var en önskedröm som gick i uppfyllelse för komikern, som även har extraknäckt som moderator på olika evenemang de senaste 20 åren.

— Det är ganska sjukt faktiskt – bara några veckor innan de ringde sade jag till min livskamrat att jag numera blir lite sliten av att flänga runt som moderator över hela Sverige, och att drömmen vore att "Jeopardy" skulle börja sändas igen med mig som programledare, säger han och skrattar.

Tjusningen med "Jeopardy", som tidigare har letts av bland andra Magnus Härenstam och Adam Alsing, är att programmet engagerar många, tycker Tornving:

— Det är ju en klassisk frågesport, och frågesport är väldigt interaktivt. Det engagerar ju inte bara den som står där och får frågan, eller svaret i det här fallet. Alla som tittar börjar ju också tänka typ: "Är det Rembrandt?", säger han.

Ytterligare en fördel med "Jeopardy", enligt Tornving, är att det är kunnandet som står i centrum.

— Det är pang på, det bara matas på med frågor. Vi har ju inget husband eller så och det är inte en massa mellansnack. Det handlar helt enkelt om allmänbildning, säger han.

TT: Vill du göra fler säsonger:

— Absolut, 100 procent. Om det blir fler säsonger och jag får frågan om att komma tillbaka så vore ingen gladare än jag!

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!