Nick Offerman spelar i det hyllade avsnittet 'Long, long time' av HBO-serien 'The last of us'. Arkivbild.
Nick Offerman spelar i det hyllade avsnittet 'Long, long time' av HBO-serien 'The last of us'. Arkivbild. - Foto: TT

The Last of Us-avsnitt välte internet: "Ökade med 5000 procent"

Tittare och kritiker verkar vara överens: Det tredje avsnittet av HBO-serien "The last of us" är så briljant att det bör gå till tv-historien.


Det tredje avsnittet av "HBO"-serien "The last of us" har fått kritiker och publik att gå i taket av lycka. I sociala medier hyllas avsnittet, som har titeln "Long long time", som ett av de bästa serieavsnitten någonsin och många konstaterar att det osar Emmyvinster för skådespelarna Nick Offerman och Murray Bartlett.

Linda Ronstadts låt ökade med 5 000 procent

Avsnittets titel syftar på Linda Ronstadts låt med samma namn från 1970 och CNN:s kritiker Bill Lowry spår att låten nu kommer att få samma osannolika uppsving som Kate Bushs "Running up that hill" fick efter att den figurerade i Netflix-serien "Stranger things". Det kan ha rätt i: redan dagen efter att avsnittet blivit tillgängligt ökade låtens antal spelningar på Spotify med nästan 5 000 procent.

Lowry slår även fast att avsnittet redan nu kan koras till 2023 års bästa tv-ögonblick.

"Hjärtevärmande och hjärtekrossande"

New York Times kritiker Noel Murray anser att det "helt ärligt är anmärkningsvärt" hur en tv-serie som i grund och botten är en skräck-actionserie kan lyckas få ett enda avsnitt att bli en "både hjärtevärmande och hjärtekrossande kortfilm om mänskliga relationer".

Aftonbladets Markus Larsson skriver att "Long long time" har tagit ett sjumilakliv jämfört med de första två avsnitten, gör serien "oförglömlig" och frågar sig hur biobranschen ska kunna konkurrera med upplevelsen.

"The last of us" baseras på det populära Playstationspelet med samma namn och utspelar sig i en framtid där den mänskliga civilisationen drabbats av ett virus som gör människor till zombier. Det första avsnittet sågs vid premiären den 16 januari av över 22 miljoner tittare, vilket är den mest framgångsrika inledningen för en serie sedan "Boardwalk empire".

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

1 timme sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

2 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

2 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

3 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".