Alec Baldwin misstänks för vållande till annans död. Arkivbild.
Alec Baldwin misstänks för vållande till annans död. Arkivbild. - Foto: TT

Baldwin ställs inför rätta efter dödsskjutning

Publicerades: 31 Jan, 23:18

Skådespelaren Alec Baldwin kommer ställas inför rätta misstänkt för vållande till annans död, efter dödsskjutningen av en filmfotograf år 2021.


Händelsen inträffade i samband med en filminspelning i New Mexico i USA, då Baldwin avfyrade ett vapen som visade sig vara skarpladdat. Skottet träffade fotografen Halyna Hutchins, som avled, och skadade regissören Joel Souza.

Nu åtalas Alec Baldwin tillsammans med inspelningens vapenansvarige Hannah Gutierrez Reed för vållande till annans död.

Åklagaren Andrea Reeb anser att det fanns ett mönster av "brottsligt åsidosättande av säkerheten" på filminspelningen. Att Baldwin både var filmens producent – och den som höll i pistolen – har enligt åklagare haft betydelse för beslutet att väcka åtal.

Baldwin och Gutierrez-Reed kommer nu att kallas till en domstol, där en domare ska avgöra om det finns tillräcklig bevisning för en rättegång. En sådan process kan ta upp till 60 dagar.

Baldwins advokat har tidigare kallat anklagelserna för ett "justitiemord".

Vid fällande dom riskerar de båda upp till 18 månaders fängelse och böter på 5 000 dollar, motsvarande drygt 50 000 svenska kronor.

Händelserna inträffade under inspelningen av filmen Rust i Santa Fe.

TT
/
/
USA
Senaste nytt

Bokmässan lyfter judiska författare

1 timme sedan

Madeleine Sjöstedt utreder nytt tidskriftsstöd

1 timme sedan
Regeringen tillsätter en utredning för att se om ett särskilt, temporärt tidskriftsstöd ska införas för att underlätta en digital omställning. Stödet ska gälla tidskrifter som "fördjupar samhällsjournalistiken".

Hon får Sveriges största musikstipendium

1 timme sedan
Violisten Ellen Lisbeth får Sixten Gemzéus stora musikstipendium 2023. Hon är född i Uppsala 1987 och har sedan sin uppmärksammade debut 2012 blivit en av de främsta altviolinisterna internationellt, konstaterar juryn. Hon beskrivs som en musiker med "bländande teknik, stor musikalitet och publikkontakt samt stark scennärvaro". Ellen Lisbeth säger i ett pressmeddelande att hon blev mycket glad och beskriver stipendiet som "en stor ära".

Shannen Dohertys cancer spridd till hjärnan

idag 02:34
Skådespelaren Shannen Doherty, känd bland annat för sin roll som Brenda Walsh i tv-serien "Beverly Hills, 90210", berättar i ett känslosamt inlägg på Instagram att hennes cancer spridit sig till hjärnan, rapporterar CNN.

Mötley Crüe startar festen på Sweden Rock

igår 21:00
Under onsdagen kickade Sweden Rocks bastrumma i gång för 30:e året i rad.

Michael Caine romandebuterar med thriller

igår 18:50
Brittiska skådespelarlegendaren Michael Caine romandebuterar som 90-åring med en berättelse om rika ryssar, brittiska nynazister och colombianska drogkarteller.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.