Stockholm

Marion Cotillard: Zlatan är så trevlig

Marion Cotillard är en av den franska filmens allra största stjärnor, med filmer som 'Rust and bone' på cv:t. Hon är också stor i Hollywood, med roller i bland annat 'The dark knight rises'. Arkivbild.
Marion Cotillard är en av den franska filmens allra största stjärnor, med filmer som 'Rust and bone' på cv:t. Hon är också stor i Hollywood, med roller i bland annat 'The dark knight rises'. Arkivbild. Foto: TT

Zlatans debut i den nya Asterix-filmen har redan vält internet. Men att Marion Cotillard gör rollen som Kleopatra är en nästan lika stor sensation.Den franska världsstjärnan är hyllad för sina dramatiska roller, men får sällan erbjudanden om att göra komedier.


Fakta: Marion Cotillard

Ålder: 47 år.

Familj: Maken Guillaume Canet, två barn.

Bor: I Paris.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare filmer i urval: "A good year", "La vie en rose" (Oscarbelönad för bästa kvinnliga huvudroll), "Inception", "Midnatt i Paris", "The dark knight rises", "Rust and bone", "Två dagar en natt", "Assassin's creed", "Dolittle".

Aktuell: I "Asterix & Obelix: I drakens rike" som får svensk biopremiär 10/2.

— Jag vet inte varför, det är inget jag har valt själv. De dramatiska rollerna är de jag får, säger hon när TT möter henne i Paris.

Därför var det med extra stor glädje som hennes make Guillaume Canet undrade om hon hade lust att spela rollen som drottning Kleopatra när han skulle regissera "Asterix & Obelix: I drakens rike". Det är i och för sig en relativt liten roll, men den gav ändå Cotillard en chans att visa att hon också kan komedi – och hon är sedan barndomen ett stort Asterix-fan.

— Min pappa hade alla Asterix-album, och jag läste dem tillsammans med min bror. Och mitt favoritalbum var faktiskt "Asterix och Kleopatra". Jag älskade kraften och dynamiken i Kleopatra, och det var oerhört roligt att få göra rollen.

Utanför bekvämlighetszonen

Men komedi är mycket svårare än drama, hävdar hon.

— Det gäller att hitta balansen mellan att inte göra för mycket och att göra för lite. Jag tycker om att utforska saker, att göra sådant jag aldrig har gjort förut, att ge mig i väg utanför min bekvämlighetszon. Kan jag göra det, kan jag hitta det speciella i just den här rollen?

Zlatan Ibrahimovic spelar en av Caesars livvakter i "Asterix & Obelix: I drakens rike". Pressbild.

Att Zlatan Ibrahimovic har en liten roll i filmen som Antivirus, en av Caesars livvakter, har knappast undgått någon vid det här laget. Cotillard är full av beundran för fotbollslegendaren.

— Han är en så trevlig person. Han har skapat den här "jag är den störste"-bilden av sig själv, och han har så roligt med det. Den här rollen skrevs för honom, och han hade väldigt kul på inspelningen.

Vill leva i nuet

Den nya Asterix-filmen är en produktion som har kostat oerhört mycket och Cotillard pendlar mellan storfilmer och sådana med betydligt mindre budget.

— Det gör detsamma vilket det är. Det som betyder något är de som man jobbar med. Om man ger allt man har, så lär man sig alltid något.

Marion Cotillard säger att hennes mål i livet är att leva i nuet.

— Jag är rätt bra på det, säger hon med ett skratt.

— Jag vill uppleva livet helt, och jag vill göra det omgiven av människor som känner samma sak. Det bästa som finns i livet är att dela upplevelser med människor som man älskar.

Marion Cotillard som Kleopatra i Asterix-filmen. Pressbild.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.