Stockholm

Rufus Sewell blir prins Andrew i ny film

Rufus Sewell ska spela prins Andrew i en kommande Netflix-film. Arkivbild.
Rufus Sewell ska spela prins Andrew i en kommande Netflix-film. Arkivbild. Foto: TT

Nu är det klart vem som ska spela prins Andrew i Netflix-filmen om den famösa BBC-intervjun från 2019 och arbetet som ledde fram till den.


Rufus Sewell axlar rollen som prinsen med det numera skamfilade ryktet. I övriga roller syns bland andra Gillian Anderson som programledaren Emily Maitlis och Billie Piper som den tidigare BBC-producenten Sam McAlister, kvinnan som säkrade prins Andrew-intervjun för programmet "Newsnight".

Manuset till "Scoop", som filmen ska heta, baseras på den del av McAlisters memoarer som handlar om hur den explosiva intervjun, där prinsen talade om sin vänskap med den dömde sexbrottslingen Jeffrey Epstein, kom till.

— Det är en film om makt, privilegier och olika perspektiv och hur – oavsett om det är i glittrande palats eller på högteknologiska redaktioner – vi bedömer vad som är sant, säger filmens regissören Philip Martin till Sky News.

Prins Andrews framträdande i BBC-programmet var avsett att ta udden av granskningen av hans relation till Epstein, som dog i fängelset tidigare samma år, och de anklagelser som riktats mot honom om att han hade haft sex med en 17-årig flicka.

Det fick dock motsatt effekt och har kallats för ett av de värsta magplasken i modern brittiska tv-historia och en fullkomlig medial katastrof för prinsen.

I slutet av 2019 lät sig prins Andrew intervjuas av Emily Maitlis i BBC-programmet "Newsnight".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.