Henrik Dorsin gör ännu en stor dramaroll i tv-filmatiseringen av Hans Rosenfeldts roman 'Vargasommar'. Arkivbild.
Henrik Dorsin gör ännu en stor dramaroll i tv-filmatiseringen av Hans Rosenfeldts roman 'Vargasommar'. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter Oscarsgalan – Dorsin får ny dramaroll

Publicerades: 20 Mar, 14:28

Eva Melander och Henrik Dorsin får huvudrollerna när Hans Rosenfeldts roman "Vargasommar" blir serie i TV4.


Boken "Vargasommar" kom ut för två år sedan och är den första i en tänkt serie med flera kriminalhistorier som kretsar kring den 54-åriga Haparandapolisen Hannah Wester.

Nu är det klart att Eva Melander kommer att göra huvudrollen i tv-serien som börjar spelas in i sommar. Melander fick en Guldbagge för sin roll i Ali Abbasis film "Gräns" för fem år sedan och syntes också nyligen i "Ufo Sweden" på bio.

Även Henrik Dorsin får en roll i "Vargasommar". Den folkkäre komikern från "Solsidan" och Grotescogänget var härom veckan på Oscarsgalan efter sin insats i Ruben Östlunds trefaldigt nominerade "Triangle of sadness". Nu går han vidare till nästa dramatiska roll.

Regissören Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund, som jobbade tillsammans med tv-versionen av "Snabba cash", är den kreativa duon bakom filmatiseringen av "Vargasommar". Planen är att serien ska nå tv-rutorna under 2024.

"Jag vill göra en serie som rör sig mellan mörk humor, intensiv spänning och brutalt våld i gränsstaden Haparanda. Det kommer helt enkelt bli en stor upplevelse att se denna serie som tar plats bland de tyngsta i genren nästa höst", säger Ganslandt i ett pressmeddelande.

TT
/
/
Senaste nytt

Carolina Gynning visar upp sin stora tatuering på ryggen

1 timme sedan

Juilliard sparkar tidigare chef

1 timme sedan
Juilliard School i New York, en av världens mest kända musikhögskolor, har sparkat en tidigare chef efter anklagelser om sexuella trakasserier. Mannen hade under 25 år en ledade position på skolan.

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

2 timmar sedan
Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

2 timmar sedan
Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.

Domstol: Krim-guld ska skickas till Kiev

3 timmar sedan
Högsta domstolen i Nederländerna har beslutat att en ovärderlig guldskatt från Krimhalvön ska lämnas till Ukraina. Precis innan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 lånades guldskatten, "Det skytiska guldet", ut till Allard Pierson Museum i Amsterdam. Såväl Ukraina som fyra olika museer på det ockuperade Krim har sedan gjort anspråk på skatten under en diskussion som pågått under tio år. Men skatten ska till Kiev och till den ukrainska staten – inte till Krim, enligt beslut i Högsta domstolen i Nederländerna.

Sommarvärdens hånfulla pik – efter Sveriges Radios miss

3 timmar sedan
"Sommar i P1" drar snart igång och 2023 års sommarpratade har presenterats. Men i samband med detta gjorde Sveriges Radio en liten miss, som sommarvärden Ahmed Berhan inte var sen att uppmärksamma.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.