Tonsättaren Pär Lindgren tilldelas föreningen Svenska Tonsättare FST:s Elektronmusikpris, som delas ut för första gången i år.
Tonsättaren Pär Lindgren tilldelas föreningen Svenska Tonsättare FST:s Elektronmusikpris, som delas ut för första gången i år. - Foto: Föreningen Svenska Tonsättare

Pär Lindgren tilldelas Elektronmusikpris

Publicerades: 21 Mar, 17:54

Tonsättaren Pär Lindgren tilldelas föreningen Svenska Tonsättare FST:s Elektronmusikpris, som delas ut för första gången i år.


Lindgren får priset för "Rummet" från 1980. Juryn skriver i sin motivering att det är ett "kraftfullt och innovativt verk som inspirerat och förundrat generationer av lyssnare och upphovspersoner. Verket är klangligt, rumsligt och flerdimensionellt med sofistikerad kontrapunkt i flera lager".

Prissumman är på 75 000 kronor.

Pär Lindgren, som tidigare prisats flera gånger för sitt skapande, är född 1952 och har varit verksam som tonsättare sedan 1970-talet. Utöver det har han även arbetat som både lektor och professor vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Elektronmusikpriset är avsett att främja och synliggöra den elektroniska konstmusiken, och spegla bredden av konstnärliga uttryck inom den elektroniska musikens räckvidd och kommer att delas ut årligen.

TT
/
Senaste nytt

Drottningen hyllas i nästa "The Crown"

Publikrekord på Sweden Rock

1 timme sedan
Festivalen Sweden Rock avslutas på lördagskvällen och arrangemanget har i år haft fler besökare än någonsin tidigare – 171 580 sålda biljetter fördelat på fyra dagar.

Efter knivdåd - skjuter fram utomhusbio

2 timmar sedan
Annecys internationella festival för animerad film skulle ha öppnats i morgon, söndag, med utomhusbio i parkområdet Le Pâquier intill Annecysjön i sydvästra Frankrike.

Tove Janssons okända konstverk visas i Paris

idag 13:54
Målningar, teckningar och illustrationer av Mumintrollets skapare Tove Jansson, som tidigare inte setts av allmänheten, ställs ut i Paris i höst, skriver The Guardian.

Robyn och Charli XCX gör musik tillsammans

idag 12:56
Svenska Robyn och brittiska Charli XCX jobbar på gemensam ny musik, enligt ett inlägg på Charli XCX Twitter.

Sex brännskadade under "Gladiator"-inspelning

idag 10:56
Sex personer i produktionen har skadats i en olycka under inspelningen av storfilmen "Gladiator 2" i Marocko, skriver Deadline.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.