Gwyneth Paltrow går in i rättegångssalen i Park City, Utah, på fredagen.
Gwyneth Paltrow går in i rättegångssalen i Park City, Utah, på fredagen. - Foto: Rick Bowmer/AP/TT

Paltrow om skidolyckan: Trodde det var ett skämt

Publicerades: 24 Mar, 23:12

Gwyneth Paltrow har stämts för att ha krockat i skidbacken med en 76-årig man. När stjärnan gick upp i vittnesbåset i rättegången lade hon åter skulden på mannen.Det var hans fel, sade Paltrow.


Sent på fredagskvällen, svensk tid, gick Paltrow upp i rätten i Utah för att ge sin bild av vad som hände i backen Park City den där dagen 2016.

— Jag kördes på av herr Sanderson och det var hans fel, sade stjärnan, som åkte tillsammans med en skidlärare.

Hon beskrev olyckan som att två skidor kom mellan hennes egna, vilket tvingade isär hennes ben och att en kropp körde in i henne och att hon hörde ett konstigt stön.

— Så min hjärna försökte förstå vad som hände. Jag undrade om det var ett skämt eller om någon gjorde något perverst och tänkte att "det här är mycket mycket konstigt", sade Paltrow enligt The Hollywood Reporter.

Läraren stannade

Stjärnan har bland annat anklagats för att bara ha lämnat Sanderson skadad på platsen och åkt ner för backen. Hon sade i rätten att hennes skidlärare stannade vid Sanderson och gav honom alla personuppgifter som behövdes eftersom Paltrows barn väntade längre ner i backen.

— Men visste du att det finns en oskriven lag om allmän anständighet att stanna kvar vid en olycka? frågade Sandersons advokat Kristin Van Orman.

— Jag skulle inte lämna platsen utan att ge mina uppgifter, sade Paltrow och upprepade att skidläraren stannade kvar.

Barnen ska vittna

Den 76-årige läkaren Terry Sanderson har stämt filmstjärnan på åtminstone 300 000 dollar, motsvarande 3 miljoner kronor, för att ha kört på honom i backen i den lyxiga skidorten Park City 2016.

Paltrow har hela tiden hävdat att det var Sanderson som orsakade olyckan och har stämt honom på den symboliska summan en dollar samt att han ska betala hennes advokatkostnader.

Rättegången fortsätter nästa vecka, då väntas bland annat Paltrows barn Moses och Apple vittna.

TT
/
/
Senaste nytt

Efter knivdåd - skjuter fram utomhusbio

1 timme sedan

Tove Janssons okända konstverk visas i Paris

idag 13:54
Målningar, teckningar och illustrationer av Mumintrollets skapare Tove Jansson, som tidigare inte setts av allmänheten, ställs ut i Paris i höst, skriver The Guardian.

Robyn och Charli XCX gör musik tillsammans

idag 12:56
Svenska Robyn och brittiska Charli XCX jobbar på gemensam ny musik, enligt ett inlägg på Charli XCX Twitter.

Sex brännskadade under "Gladiator"-inspelning

idag 10:56
Sex personer i produktionen har skadats i en olycka under inspelningen av storfilmen "Gladiator 2" i Marocko, skriver Deadline.

Skådespelaren Paul Geoffrey död

idag 10:12
Den brittiske skådespelaren Paul Geoffrey, bland annat känd för sin roll som riddaren Percival i kung Arthur-dramat "Excalibur" från 1981, är död. Han avled i sviterna av cancer den 3 juni i Santa Fe i USA, skriver Deadline.

Nya Indiana Jones-filmen väntas gå mot flopp

idag 08:20
"Indiana Jones and the dial of destiny" går mot en publikmässig flopp. I alla fall om man få tro analytikerna, skriver Deadline.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.