Carole Baskin äger Big Cat Rescue. Arkivbild.
Carole Baskin äger Big Cat Rescue. Arkivbild. - Foto: Loren Elliott/Tampa Bay Times/AP/TT

Baskin från "Tiger king" stänger sin djurpark

Carole Baskin blev känd för sitt arbete med stora kattdjur i dokumentärserien "Tiger king". Nu stänger hon och hennes make Howard Baskin djurparken Big Cat Rescue i Florida.


Anledningen är delstatens nya lag, som gör det olagligt att inneha stora kattdjur som lejon, tigrar och leoparder.

The Guardian skriver att de tigrar och lejon som finns på Big Cat Rescue kommer att flyttas till en anläggning i Arkansas. Paret Baskin uppger i ett uttalande att de kommer att fortsätta betala för sina djurs uppehälle i den nya djurparken.

Carole Baskin uppmärksammades i samband med att hennes dåvarande make Don Lewis försvann under mystiska omständigheter 1997. Vissa, däribland huvudrollsinnehavaren i "Tiger king"-serien Joe Exotic, hävdar att Carole Baskin var inblandad i försvinnandet och polisen har sedan serien sändes återupptagit förundersökningen i fallet.

Joe Exotic dömdes 2019 mot sitt nekande till 24 års fängelse för att ha anlitat en lönnmördare för att mörda Carole Baskin. Baskin stämde i sin tur Netflix och försökte stoppa dem från att sända andra säsongen av "Tiger king".

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Låttexter har blivit mer banala

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .