Benjamin Ingrosso är en av gästartisterna på årets Polarprisgala. Arkivbild.
Benjamin Ingrosso är en av gästartisterna på årets Polarprisgala. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani / TT

Benjamin Ingrosso till Polarprisgalan

Nu är det klart vilka artister som hyllar årets Polarpristagare Angélique Kidjo, Arvo Pärt och Chris Blackwell den 23 maj. Benjamin Ingrosso och Daniela Rathana finns bland gästartisterna.


Blackwell, som är grundare av skivbolaget Island Records, uppmärksammas med framträdanden av just Ingrosso och Rathana. Även Anna Ternheim, Deportees och Desmond Foster hyllar Chris Blackwell.

Angélique Kidjo hyllas av Lisa Ekdahl och Ysee och Arvo Pärt uppmärksammas av S:t Jacobs kammarkör samt pianisten Karin Haglund och violinisten Claudia Bonfiglioli.

Prisutdelningen sker i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm och sänds live i TV4. Som vanligt är det kung Carl XVI Gustaf som delar ut priserna.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Romantasy - succégenre som når miljoner

De ska tävla i Melodifestivalen

1 timme sedan
I dag avslöjas nästa års artister i Melodifestivalen. Musiktävlingen verkar bjuda på många vana återvändare – men också flera oväntade namn.

Paow ångrar att hon tog Ozempic – det här hände

igår 21:57
För en tid sedan postade Paulina “Paow” Danielsson en video på när hon tog Ozempic. Nu går influencern ut och berättar om vad som hände efter, och varför hon ångrar det.

Här är kläderna Robinson-Toves kille inte gillar att hon bär

igår 15:27
Robinson-profilen Tove Dalsryd fortsätter att engagera ute i stugorna. Efter sin medverkan i tv har hon valt att dela med sig en hel del kring det som händer i hennes liv.

Därför pratar Karolina "VonTilander" Tilander med brytning: "Jag har..."

igår 15:15
Karolina "VonTilander" Tilander är ett stort namn både på TikTok och nu i Robinson 2023. Något många har reagerat på är hennes brytning – och nu berättar Karolina mer om det hela...

Marie Serneholt 11 år efter uppbrottet: "Om jag skulle träffa Måns i dag..."

igår 14:52
Måns Zelmerlöw gick från Idol-deltagare till en av Sveriges mest älskade artister och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om Lundasonen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Zelmerlöw.