Rafael Edholm. Arkivbild.
Rafael Edholm. Arkivbild. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Edholm gör film om fotomodeller

Tre manliga fotomodeller med karriären bakom sig – och musik av världskände Jörgen Elofsson.I Rafael Edholms nya film spelas en av rollerna av Marcus Schenkenberg.


Fakta: Rafael Edholm

Ålder: 57.

Bor: Stockholm.

Yrke: Skådespelare, manusförfattare, regissör.

Tidigare filmer i urval: "Vingar av glas", "Livvakterna", "Göta kanal 2", "Tills döden skiljer oss åt", "Veni vidi vici", "Vuxna människor".

Som regissör: "Babas bilar", "Mörkt vatten", "Veni vidi vici".

"A-men to that" är skriven och regisserad av Rafael Edholm. Han spelar en av tre fotomodeller i den kommande filmen, de andra två är Marcus Schenkenberg och Knut Berggren.

— En musikalisk odyssé om manlig vänskap, säger Edholm.

Han och producenten Daniella Prah driver projektet. Man har redan spelat in halva filmen, resten ska bli klar innan sommaren.

Filmen handlar om tre fotomodeller som alla är 50 plus. De hittar varandra, startar ett band och skriver musik, men ingen vill satsa på dem.

— Då kommer någon på att "alla vill ju göra musik till film". Med kombinationen film och musik blir det stort intresse, och en av världens största låtskrivare blir intresserad. Det är bara en sak – nu måste dom ju också göra en film, berättar Edholm.

Musiken specialskrivs av Jörgen Elofsson, som jobbat med artister som Céline Dion, Britney Spears, Westlife, Kelly Clarkson, Björn Skifs, Agnetha Fältskog, Agnes och Sanna Nielsen.

"A-men to that" blir dock ingen musikal, understryker Edholm.

— Musiken ska finnas där organiskt och växa in i filmen, säger han.

Rafael Edholm menar att det självfinansierade projektet är ett sätt att göra svensk independentfilm som uppmuntrar både kvalitet och kreativitet. På filmfestivalen i Cannes ska man nu förhandla med svenska distributörer om biovisning.

Marcus Schenkenberg. Arkivbild.
TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

2 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

2 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

2 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

3 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.