Stockholm

Delat lösenord på Netflix stoppas – så dyrt blir det med ”extra medlem”

Netflix vill att fler ska betala för sina abonnemang. Arkivbild.
Netflix vill att fler ska betala för sina abonnemang. Arkivbild. Foto: Richard Drew/AP

I dagarna får svenska Netflixanvändare ett mejl från strömningstjänsten där man meddelar att "kontot endast är till för att delas med medlemmar i det egna hushållet".


Läs mer

I Sverige är varje Netflixkonto kopplat till ett hushåll där det är tillåtet att skapa fem olika profiler. Netflix definierar ett hushåll som några som bor tillsammans, men det är vanligt att vänner och bekanta delar konton eller att utflugna barn tittar på sina föräldrars konton – något som strömningsjätten nu vill sätta stopp för.

Oklart vilka åtgärder Netflix vidtar

Nu uppmanas användarna ta befälet över sina konton och föra över den profil som inte tillhör hushållet till ett nytt abonnemang. Alternativt kan man köpa till en extra medlem utanför hushållet för ytterligare 49 kronor per månad, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Netflix har i andra länder bett användare bekräfta sin identitet med hjälp av sms. Vilka åtgärder Netflix Sverige ska vidta för att kontrollera att reglerna följs är inget som bolagets svenska representant kan svara på i nuläget.

Netflix har 223 miljoner abonnenter över hela världen, men företaget räknar själva med att ytterligare 100 miljoner människor tar del av kanalens innehåll. Tidigare har strömningsjätten strypt möjligheten att gratis dela lösenord med andra än den närmaste familjen i Sydamerika, Kanada, Nya Zeeland, Portugal och Spanien.

Här kan du läsa fler nyheter om Netflix.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.