Här stormar klimataktivisterna dansgolvet under "Let's dance" finalen
Aktivister med budskapet 'Återställ våtmarker' tog sig in på dansgolvet under Charlotte Kallas dansnummer. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Här stormar klimataktivisterna dansgolvet under "Let's dance" finalen

Mitt under finalen av "Let's dance" tog sig aktivister från organisationen "Återställ våtmarker" in på dansgolvet.


TV4:s tittare fick inte se mycket av lördagens aktion, men publiken kunde se en man och en kvinna springa upp under Charlotte Kallas och Tobias Karlssons paso doble. Mannen höll upp en banderoll och kvinnan hade med sig något slags färgpulver.

— Ett antal personer tog sig upp på scenen. Det har hanterats av personal på plats och polis tillkallades snabbt till inspelningen som avvisade dem från platsen, säger Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4.

Roxy Farhat, presstalesperson för "Återställ våtmarker", bekräftar för Expressen att organisationen ligger bakom aktionen.

Juryn hyllade efter aktionen Kallas förmåga att hålla huvudet kallt.

— Jag säger bara vilket pannben du har. Jag är så sjukt imponerad, sade Ann Wilson.

Inte första gången 

Det är inte första gången som "Återställ våtmarker" genomför en aktion i direktsändning. I samband med Loreens framträdande under Melodifestivalen i Malmö sprang en aktivist från organisationen upp på scenen. Loreen fick då sjunga sin låt på nytt. Och i höstas stormade en person från samma rörelse scenen under "Idol"-finalen i TV4.

En av aktivisterna knockades av en filmkamera under aktionen.
TT
/
/
/
/
Senaste nytt

The Smile till Way Out West

Nyhetsmorgon-profilernas ursäkt till tittarna i livesändning: "Vi måste be om ursäkt"

Under fredagens sändning av Nyhetsmorgon bjöds på en rejäl skrattfest vilket fick Steffo att inte kunna hålla tårarna tillbaka. Efter incidenten kände sig Nyhetsmorgon-profilerna sig nödgade att be tittarna om ursäkt.

"Baldur's gate 3" blev årets spel

2 timmar sedan
"Baldur's gate 3" blev den stora vinnaren vid spelgalan Game Awards i Los Angeles. Det hyllade fantasyrollspelet korades bland annat till årets spel. Några svenska priser blev det däremot inte den här gången.

"Reacher"-skaparen pensioneras – men inte serien

3 timmar sedan
Med fler än 200 miljoner sålda böcker är Lee Child en av världens mest säljande författare. Men nu har han gått i pension. Böckerna om Jack Reacher kommer i fortsättningen att skrivas av Childs bror Andrew.

Rapparen Kodak Black gripen – igen

igår 22:00
Den amerikanske rapparen Kodak Black har gripits av polisen – igen. Den här gången har han gripits misstänkt för innehav av kokain i södra Florida.

Därför var Tove Dalsryd inte med och firade i finalavsnittet av Robinson 2023

igår 21:30
Pelle Lilja vinner Robinson 2023 med buller och bång. I sista avsnitten kallas läkare in då Pelle svimmade av men strax efter firades han av de andra deltagarna som tog sig till finalveckan.