Medarbetare runt Rammstein handplockar systematiskt unga kvinnor för att ha sex med frontmannen Till Lindemann, enligt vittnesmål i sociala medier och en granskning i tyska medier. Arkivbild.
Medarbetare runt Rammstein handplockar systematiskt unga kvinnor för att ha sex med frontmannen Till Lindemann, enligt vittnesmål i sociala medier och en granskning i tyska medier. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Sångaren i Rammstein anklagas för övergrepp

Unga kvinnor vittnar om att de utsatts för övergrepp av hårdrockbandet Rammsteins sångare Till Lindemann. En granskning av tyska Süddeutsche Zeitung och NDR visar hur kvinnliga fans systematiskt väljs ut för att ha sex med honom efter konserterna.


En rad vittnesmål har dykt upp i sociala medier efter att konsertbesökaren Shelby Lynn i veckan berättat om sin upplevelse under Rammsteins turnépremiär i Vilnius i Litauen nyligen.

Sa nej – blev aggressiv 

Hon ska ha träffat Till Lindemann på en fest i samband med spelningen. Ett antal kvinnor deltog och alla fick lämna sina mobiler utanför. Lynn skriver i en lång tråd på Twitter hur Lindemann vid ett senare tillfälle under kvällen ska ha blivit aggressiv efter att hon sagt nej till att ha sex med honom.

Blåslagen och illamående

Den unga kvinnan misstänker också att hon blivit drogad. Hon hade minnesluckor från kvällen och lämnade konserten blåslagen och svårt illamående.

Liknande berättelser från fler kvinnor har sammanställts av Süddeutsche Zeitung och NDR.

Granskningen avslöjar hur unga kvinnliga fans systematiskt kontaktas och bjuds in till efterfester, för att där ha sex med den 60-årige sångaren.

Medarbetare till bandet ska ha närmat sig kvinnorna antingen i sociala medier eller under konserterna. De utvalda ska sedan enligt vittnesmålen ha bjudits in till ett utrymme precis framför scenen – "row zero".

Rammstein: Inga utredningar

Rammstein har inte kommenterat anklagelserna i tyska medier men bemöter uppgifterna i ett inlägg på Twitter.

"När det gäller anklagelserna som cirkulerar på internet om Vilnius, kan vi utesluta möjligheten att det som påstås ägde rum i vår omgivning", skriver bandet.

"Vi känner inte till några formella utredningar i detta ärende."

TT
/
/
Senaste nytt

Högt tryck på årets bokmässa

2 timmar sedan

"Parasiten" blir årets svenska deckare

idag 14:46
Sofie Sarenbrants "Parasiten" tilldelas priset som årets svenska deckare av strömningstjänsten Bookbeat, i samarbete med deckarfestivalen Crimetime.

Robin Paulsson om programledarrollen i "Fråga Lund": "Utsätter mig gärna för saker"

idag 14:28
Den svenska komikern Robin Paulsson ska vara programledare för ännu en säsong av SVT:s "Fråga Lund". Nyheter24 har tagit reda på vad som googlats mest om honom – här kommer svaren.

Syriske författaren Khaled Khalifa död

idag 11:58
Den regimkritiska syriska författaren Khaled Khalifa har avlidit till följd av en hjärtattack i sitt hem i Damaskus i lördags. Han blev 59 år, enligt AFP.

Henrik Dorsin efter Solsidan-premiären: "Återseendets glädje"

idag 11:01
Sedan 2010 har TV4:s Solsidan vuxit till att bli en svensk humorklassiker. Förväntningarna inför säsong 8 har varit höga – lever de nya avsnitten upp till publikens krav?

Sveriges första kvinnliga elitsoldat återigen aktuell

idag 08:39
Som instruktör i "Elitstyrkans hemligheter" och programledare i "Robinson" har Petra Malm fått sig en väl förtjänad plats i rampljuset. Nu är hon återigen aktuell.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.