Medarbetare runt Rammstein handplockar systematiskt unga kvinnor för att ha sex med frontmannen Till Lindemann, enligt vittnesmål i sociala medier och en granskning i tyska medier. Arkivbild.
Medarbetare runt Rammstein handplockar systematiskt unga kvinnor för att ha sex med frontmannen Till Lindemann, enligt vittnesmål i sociala medier och en granskning i tyska medier. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Sångaren i Rammstein anklagas för övergrepp

Unga kvinnor vittnar om att de utsatts för övergrepp av hårdrockbandet Rammsteins sångare Till Lindemann. En granskning av tyska Süddeutsche Zeitung och NDR visar hur kvinnliga fans systematiskt väljs ut för att ha sex med honom efter konserterna.


En rad vittnesmål har dykt upp i sociala medier efter att konsertbesökaren Shelby Lynn i veckan berättat om sin upplevelse under Rammsteins turnépremiär i Vilnius i Litauen nyligen.

Sa nej – blev aggressiv 

Hon ska ha träffat Till Lindemann på en fest i samband med spelningen. Ett antal kvinnor deltog och alla fick lämna sina mobiler utanför. Lynn skriver i en lång tråd på Twitter hur Lindemann vid ett senare tillfälle under kvällen ska ha blivit aggressiv efter att hon sagt nej till att ha sex med honom.

Blåslagen och illamående

Den unga kvinnan misstänker också att hon blivit drogad. Hon hade minnesluckor från kvällen och lämnade konserten blåslagen och svårt illamående.

Liknande berättelser från fler kvinnor har sammanställts av Süddeutsche Zeitung och NDR.

Granskningen avslöjar hur unga kvinnliga fans systematiskt kontaktas och bjuds in till efterfester, för att där ha sex med den 60-årige sångaren.

Medarbetare till bandet ska ha närmat sig kvinnorna antingen i sociala medier eller under konserterna. De utvalda ska sedan enligt vittnesmålen ha bjudits in till ett utrymme precis framför scenen – "row zero".

Rammstein: Inga utredningar

Rammstein har inte kommenterat anklagelserna i tyska medier men bemöter uppgifterna i ett inlägg på Twitter.

"När det gäller anklagelserna som cirkulerar på internet om Vilnius, kan vi utesluta möjligheten att det som påstås ägde rum i vår omgivning", skriver bandet.

"Vi känner inte till några formella utredningar i detta ärende."

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.

Angelina Jolie och Brad Pitt har sex barn – så lever de i dag

De världskända profilerna Angelina Jolie och Brad Pitt har många barn. Men vilka är de egentligen och hur ser de ut idag? Nyheter24 reder ut vilka Jolie-Pitt-barnen är idag.