Oscarsvinnaren Daniel Kaluuya, som gör en av rösterna i filmen, poserar på premiären i London tidigare i veckan.
Oscarsvinnaren Daniel Kaluuya, som gör en av rösterna i filmen, poserar på premiären i London tidigare i veckan. - Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Spindelmannen svingar sig till biotoppen i USA

Den senaste filmen om Spindelmannen, "Spider-Man: Across the spiderverse", har haft stora framgångar bland den nordamerikanska biopubliken under sin premiärhelg.


Filmen har spelat in 121 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor, i biljettintäkter. Det är den näst största premiärhelgen för en biofilm i Nordamerika i år, räknat i biljettintäkter. Endast "Super Mario bros. filmen" klår den.

Den animerade filmen är en uppföljare till 2018 års överraskningssuccé "Spider-Man: Into the spiderverse" och följer en alternativ Spindelmannen jämfört med den publiken är mest bekant med, Peter Parker. I de animerade filmerna är det i stället tonåringen Miles Morales som svingar sig runt i New York i spindeldräkt.

Filmen från 2018 belönades med en Oscar för bästa animerade film.

TT
/
/
USA
Senaste nytt

"Only murders in the building" får ny säsong

1 timme sedan

Irma Lehtsalo om framgången: "Jag är jag"

3 timmar sedan
Efter att ha utnämnts till "Årets raket" av Medieakademins maktbarometer berättar Irma Lehtosalo om framgången på sociala medier tillsammans med Markoolio. – Nu har hon över 300 000 följare på Instagram, berättar sonen.

Lasse Berghagens chockbesked i "Vilket liv" gör Renée Nyberg stum

idag 18:28
Lasse Berghagen gästar "Vilket liv" i TV4 och där avslöjas den ena hemligheten efter den andra. En sak som Lasse väljer att dela med sig av får Renée Nyberg att skrika rakt ut för att sedan bli helt stum.

Premiär på Operan efter dödsolyckan

idag 17:34
Efter dödsolyckan på Kungliga Operan för snart två veckor sedan välkomnas publiken nu tillbaka igen, enligt ett pressmeddelande.

Lernström: "Idol" kommer alltid vara intressant

idag 16:02
Ett startfält med unga och ambitiösa finalister är redo för höstens "Idol". Samtidigt ryker flera stora program på TV4 när kanalen skär ner. Jag tror att tittarna kommer att gilla deltagarna och deras berättelser, säger programledaren Pär Lernström.

Pernilla Wahlgrens följare rasar på artikeln: "Otroligt kränkande"

idag 15:20
En artikel om Pernilla Wahlgren i Aftonbladet fick följarna att gå i taket. En av de som har reagerat starkt på rubriken är TikTok-stjärnan Sanna Dollan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.