Ryan Gosling och Margot Robbie spelar Ken och Barbie i den nya filmen som får premiär den 21 juli.
Ryan Gosling och Margot Robbie spelar Ken och Barbie i den nya filmen som får premiär den 21 juli. - Foto: Chris Pizzello

Barbiedesigner: "Världen fick slut på rosa"

Färgtillverkarens globala lager av rosa tog helt slut under inspelningarna av Greta Gerwigs kommande film "Barbie".


I en intervju i Architectural Digest berättar regissören Gerwig och designern Sarah Greenwood om hur de bar sig åt för att bygga upp Barbieland, en värld nästan helt målad i fluorescerande (lysande) rosa, skriver The Guardian. Enligt Greenwood gjorde inspelningarna färgen till en global bristvara: "Världen fick slut på rosa", förklarar hon.

Lauren Proud, chef på färgföretaget Rosco, berättar i sin tur för Los Angeles Times att företaget levererade all rosa färg som man hade – men att bristen också berodde på covid-19 och på vädret i Texas 2021 som hade påverkat tillverkningen.

För Greta Gerwig var färgen avgörande.

— Jag ville att de rosa färgerna skulle vara väldigt ljusa och att allt skulle vara nästan för mycket, säger Gerwig och förklarar att hon inte ville glömma det som gjorde att hon älskade Barbie när hon var liten flicka.

Gerwig debuterade 2017 med den hyllade och Oscarsnominerade filmen "Lady Bird" om en tonårstjej i Sacramento och hennes krig mot en bitter, ensamstående mamma.

TT
/
Senaste nytt

Högt tryck på årets bokmässa

3 timmar sedan

"Parasiten" blir årets svenska deckare

idag 14:46
Sofie Sarenbrants "Parasiten" tilldelas priset som årets svenska deckare av strömningstjänsten Bookbeat, i samarbete med deckarfestivalen Crimetime.

Robin Paulsson om programledarrollen i "Fråga Lund": "Utsätter mig gärna för saker"

idag 14:28
Den svenska komikern Robin Paulsson ska vara programledare för ännu en säsong av SVT:s "Fråga Lund". Nyheter24 har tagit reda på vad som googlats mest om honom – här kommer svaren.

Syriske författaren Khaled Khalifa död

idag 11:58
Den regimkritiska syriska författaren Khaled Khalifa har avlidit till följd av en hjärtattack i sitt hem i Damaskus i lördags. Han blev 59 år, enligt AFP.

Henrik Dorsin efter Solsidan-premiären: "Återseendets glädje"

idag 11:01
Sedan 2010 har TV4:s Solsidan vuxit till att bli en svensk humorklassiker. Förväntningarna inför säsong 8 har varit höga – lever de nya avsnitten upp till publikens krav?

Sveriges första kvinnliga elitsoldat återigen aktuell

idag 08:39
Som instruktör i "Elitstyrkans hemligheter" och programledare i "Robinson" har Petra Malm fått sig en väl förtjänad plats i rampljuset. Nu är hon återigen aktuell.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.