Hov1 är aktuella med singeln 'Grät'. Från vänster: Axel Liljefors Jansson, Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe.
Hov1 är aktuella med singeln 'Grät'. Från vänster: Axel Liljefors Jansson, Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Hov1 slår historiskt rekord

Hiphop-gruppen Hov1 har haft totalt 15 singelettor på Sverigetopplistan, vilket är ett historiskt rekord. Gruppen, bestående av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och producenten Axel Liljefors Jansson slog igenom 2017 med debutalbumet "Hov1".


Totalt har Hov1 toppat listan i över 27 veckors tid sedan 2018. Sverigetopplistan ägs av Ifpi Sverige och har publicerats sedan 1975. 2021 blev Hov1 den mest streamade akten på Spotify i Sverige.

"För de flesta artister är det en dröm att få en 1a på svenska topplistan, att hittills i sin karriär leverera 15st #1 – det kan bara Hov1 göra!”, säger Joakim Johansson på Hov1:s skivbolag Universal Sweden i ett pressmeddelande.

Singlar från Hov1 som har blivit singelettor är bland andra "Hon dansar vidare i livet" (2018), "Hornstullstrand" med Veronica Maggio (2019) och nu senast "Grät" (2023).

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

3 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.