Kate McKinnon spelar 'Weird Barbie' som blivit misshandlad av de barn som lekt med henne. Pressbild.
Kate McKinnon spelar 'Weird Barbie' som blivit misshandlad av de barn som lekt med henne. Pressbild. - Foto: Warner Bros/AP

Barbiefilmen "överraskande djup"

Är Barbiedockorna förminskande eller tvärtom stärkande? Frågan ställs av The Guardians kritiker som efter att ha sett filmen "Barbie" menar att regissören Greta Gerwig och hennes medmanusförfattare Noah Baumback lutar åt det senare. Guardian ger filmen tre av fem möjliga i betyg och frågar sig om Gerwigs feminism är förklaringen till att hon ger de bästa replikerna till Ryan Gosling som spelar den könlöse Ken?


När recensionerna av Greta Gerwigs "Barbie" börjar trilla in tycks kritikerna vara om inte total sålda så åtminstone väldigt positiva.

Deadline beskriver filmen som överraskande djup, "mer filosofisk och existentiell än vad man initialt skulle kunna förvänta sig" av en film som bygger på en modedocka i plast som blev kulturell ikon på 1950-talet.

Väldigt rolig, sammanfattar Time Out som framhåller att Gerwig lyckas med konststycket att samtidigt både hylla och göra satir av varumärket Barbie, dess feminism och flickighet.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!