Seth MacFarlane är en av de som donerat till organisationen Entertainment community fund för att stödja de branscharbetare som påverkas av strejkerna. Arkivbild.
Seth MacFarlane är en av de som donerat till organisationen Entertainment community fund för att stödja de branscharbetare som påverkas av strejkerna. Arkivbild. - Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Skådespelaren Seth MacFarlane donerar över tio miljoner till strejkare

Skådespelaren Seth MacFarlane har donerat en miljon dollar, motsvarande 10,6 miljoner kronor, till en fond som ska hjälpa branscharbetare som påverkas av de pågående strejkerna, skriver Variety.


Fonden har samlat in mer än 6,3 miljoner dollar sedan den 1 maj från fler än 7 500 givare till stöd för film- och tv-arbetare, samtidigt som ansökningarna om akut ekonomiskt stöd från fonden har ökat. Fram till den 28 juli hade fonden betalat ut mer än 2,7 miljoner dollar till fler än 1 500 personer.

Andra som också donerat till organisationen Entertainment community fund är Michelle Pfeiffer, Shonda Rhimes, Steven Spielberg, David E Kelley, Tom Bergeron och Rosanne Cash till minne av Johnny Cash.

Tisdagen är den 92:a dagen i WGA:s strejk (manusförfattare) och den 19:e i Sag-Aftras strejk (skådespelare).

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!