Skottlands tidigare försteministern, Nicola Sturgeon, skriver på en självbiografi. Arkivbild.
Skottlands tidigare försteministern, Nicola Sturgeon, skriver på en självbiografi. Arkivbild. - Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT

Sturgeon skriver ”avslöjande” självbiografi

Efter att ha avgått i mitten av februari sade Skottlands tidigare försteminister Nicola Sturgeon i en BBC-intervju att hon nästan säkert skulle skriva en självbiografi och nu är arbetet påbörjad, skriver The Guardian.


Den ännu obetitlade memoaren kommer att handla om Sturgeons barndom i Ayrshire i sydvästra Skottland och om hennes politiska karriär, bland annat som ledare för SNP – där hon både var den första kvinnan på posten och den som suttit längst på den.

Den kommer också ta upp viktiga händelser som inrättandet av det skotska parlamentet, SNP:s val till regeringen, folkomröstningen om skotsk självständighet och Brexit.

Huruvida hon kommer skriva om sommarens dramatiska händelser när hennes make blev misstänkt för inblandning i en härva kring partifinansiering och där hon blev frihetsberövad och förhörd av polisen framgår inte.

Självbiografin planeras att släppas 2025 och det blir Pan Macmillan som kommer att ge ut den efter att nio förläggare bjudit på rättigheterna.

"Resultatet kommer att bli en djupt personlig och avslöjande memoar från en av Storbritanniens mest betydelsefulla politiska ledare på senare tid", säger förläggaren i ett uttalande.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!