David Ritschard under tisdagens säsongsavslutning.
David Ritschard under tisdagens säsongsavslutning. - Foto: Jessica Gow/TT

SVT svarar på kritiken – efter David Ritschards kollaps: "Allt kan hända"

SVT har fått kritik efter tisdagens sändning av "Allsång på Skansen". I programmet, som var det sista för säsongen, kollapsade artisten David Ritschard strax innan han skulle sjunga allsång tillsammans med publiken. Programledaren Pernilla Wahlgren frågade i direktsändningen om programmet skulle avbrytas, men sändningen fortsatte.


I en krönika riktar till exempel Göteborgspostens Johan Lindqvist kritik mot att David Ritschard släpptes upp på scenen:

"SVT skulle naturligtvis aldrig ha släppt upp honom framför publik och kameror. Jag vill inte se ännu en artist som bränns sönder i strålkastarljuset. SVT:s personal på plats skulle verkligen ha haft bättre koll. Det är deras ansvar att ta hand om och checka av sina artister".

Här kan du läsa allt om David Ritschard: Frun, kollapsen i TV och jobbet på Systembolaget.

David Ritschard kollapsade i Allsång

Under natten svarade SVT på kritiken:

"Det viktigaste för oss just nu är att han mår bra. Mer kan vi inte uttala oss om i dagsläget. Allt kan hända i direktsändning och vi försökte hantera det på bästa sätt. Vi förstod snabbt att det inte var livshotande", säger SVT:s exekutiva producent Haida Jamshidi till Expressen.

Här kan du läsa fler nyheter om Allsång på Skansen.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!