Alec Baldwin har hela tiden sagt att han inte avfyrade vapnet som dödade fotografen Halyna Hutchins . Arkivbild.
Alec Baldwin har hela tiden sagt att han inte avfyrade vapnet som dödade fotografen Halyna Hutchins . Arkivbild. - Foto: Charles Sykes

Nu kan Alec Baldwin åtalas igen

En ny undersökning av vapnet som skådespelaren Alec Baldwin höll i under filmspelningen av västernfilmen "Rust" visar att avtryckaren måste ha tryckts ner "tillräckligt" för att orsaka olyckan, uppger People.


Vapnet visade sig vara skarpladdat och skottet som avfyrades ledde till fotografen Halyna Hutchins avled och till att regissören Joel Souza skadades.

Alec Baldwin har hela tiden sagt att han inte avfyrade vapnet och i april kom också beskedet att åtalet mot honom lades ner. Däremot åtalades filminspelningens vapenansvariga, Hannah Gutierrez Reed, för vållande till annans död.

"Beslutet frikänner inte herr Baldwin från skuld, och åtal kan komma att väckas igen", sade åklagarna i samband med att åtalet mot honom lades ner. Om det framkommer att det inte var något tekniskt fel på vapnet kommer anklagelserna mot Baldwin kvarstå, uppgav åklagarna då enligt People.

Den nya rapporten är gjord av vapenexperter på uppdrag av delstaten New Mexico.

Rättegången mot Hannah Gutierrez Reed är planerad till december.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!