Idoljuryn från föregående säsong återkommer hösten 2023, med Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge. Arkivbild.
Idoljuryn från föregående säsong återkommer hösten 2023, med Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson / TT

Stolpskott och artistcoacher: så blir Idol 2023

Idol återvänder med en 19:e säsong i TV4, med nya sista-minuten-chanser och coachning från andra artister, bland andra tidigare "Idol"-deltagare.


För 12:e året agerar Pär Lernström programledare för "Idol". I juryn ser vi också välbekanta ansikten som Anders Bagge, Katia Mosally, Alexander Kronlund och Kishti Tomita.

Särskilt lovande deltagare hittade juryn i Göteborg, berättar Kishti Tomita och beskriver upplevelsen som euforisk.

"Fest i underbara människor"

— Vi blev så fyllda av musikalisk glädje av de sökande i Göteborg. Vi har aldrig varit med om det tidigare, säger Tomita.

— Det är som en fest i fantastiska, underbara människor. Och så blandat med några stolpskott såklart.

Huruvida Kishti Tomita blivit snällare eller mer elak som jurymedlem genom åren kan hon inte svara på, och menar att det är upp till tittarna att bedöma.

— Man kan inte sitta på läktaren samtidigt som man är på bollplan, säger hon.

Nytt för i år är bland annat att deltagare kommer att få sista-minuten-coaching av andra artister. Några av namnen är Hanna Ferm, Chris Kläfford, Pa Modou Badjie och Maxida Märak.

Erfarna coacher

— Tittarna får bänka sig och se, säger Kishti Tomita och ser coacherna som ett värdefullt nytillskott i tävlingen.

— De som söker får träffa någon som har gjort resan, i den mån det är någon som varit med i "Idol" tidigare. Men som artist har man gjort det oavsett, som ett begynnande frö i sin konstnärlighet.

Idol har premiär 28 augusti 2023 på TV4 och TV4 Play.

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!