Smash Mouths tidigare sångare Steve Harwell, till höger i bild, har gått bort. Arkivbild från 2008.
Smash Mouths tidigare sångare Steve Harwell, till höger i bild, har gått bort. Arkivbild från 2008. - Foto: Matt Sayles/AP/TT

Smash Mouth-sångare död

Steve Harwell, den tidigare sångaren i det amerikanska popbandet Smash Mouth, har gått bort, rapporterar The New York Times.


Harwell avled under måndagen i sitt hem i Boise, Idaho, meddelar gruppens manager Robert Hayes. Han blev 56 år.

Tidigare under måndagen meddelade Hayes att Harwell fick palliativ vård. Harwell led bland annat av kardiomyopati, en sjukdom i hjärtmuskeln. Utöver det hade han drabbats av neurologiska sjukdomen Wernickes encefalopati, som bland annat drabbar hjärnans minnesfunktion och försämrar talförmågan.

Smash Mouth grundades i Kalifornien 1994 och släppte sin första singel 1997. Två år senare fick de en internationell jättehit med låten "All star", som bland annat nådde fjärdeplatsen på topplistan i USA och blev nominerad till en Grammy. Låten fick en ytterligare skjuts när den var med i den animerade filmen "Shrek".

Harwell slutade i bandet på grund av hälsoskäl för två år sedan. Smash Mouth har sedan dess fortsatt att turnera med sångaren Zach Goode.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!