Oliver Anthony får kontrakt med stora agenturen UTA. Arkivbild.
Oliver Anthony får kontrakt med stora agenturen UTA. Arkivbild. - Foto: Amy Harris/AP/TT

Omstridde Oliver Anthony blir etablerad

Låten "Rich men north of Richmond" blev genombrottet och Oliver Anthonys karriär etableras nu med hjälp av en av USA:s större agenturer, UTA, skriver Deadline.


Det gör att countrysångaren - som började ge ut sin musik på egen hand 2021- nu ligger på samma agentur som bland andra Lizzo, Post Malone, Cardi B, Lil Nas X och Guns N' Roses.

"Vi är stolta över att få representera en så autentisk artist och vi ser fram emot att sätta ihop en global strategi för att föra ut Oliver Anthony och hans musik till folket," skriver agenturen i ett pressmeddelande.

Låten "Rich men north of Richmond" blev en osannolik hit med över 40 miljoner visningar på Youtube när den lades ut i augusti. Kort efter knep Anthony första plats på Billboards Hot 100-lista utan varken skivbolag eller agent.

Oliver Anthonys låt har kritiserats från vänsterhåll för ett förakt av fattiga, samtidigt som den slagit an en ton av kritik mot makten.

Själv säger artisten att han hatar hur låten används som ett vapen.

— Jag ser hur högern försöker karaktärisera mig som en av dem, och jag ser vänstern försöker misskreditera mig för att hämnas. Den här skiten måste sluta.

Oliver Anthony heter egentligen Christopher Anthony Lunsford.

TT
/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!