Oliver Anthony får kontrakt med stora agenturen UTA. Arkivbild.
Oliver Anthony får kontrakt med stora agenturen UTA. Arkivbild. - Foto: Amy Harris/AP/TT

Omstridde Oliver Anthony blir etablerad

Låten "Rich men north of Richmond" blev genombrottet och Oliver Anthonys karriär etableras nu med hjälp av en av USA:s större agenturer, UTA, skriver Deadline.


Det gör att countrysångaren - som började ge ut sin musik på egen hand 2021- nu ligger på samma agentur som bland andra Lizzo, Post Malone, Cardi B, Lil Nas X och Guns N' Roses.

"Vi är stolta över att få representera en så autentisk artist och vi ser fram emot att sätta ihop en global strategi för att föra ut Oliver Anthony och hans musik till folket," skriver agenturen i ett pressmeddelande.

Låten "Rich men north of Richmond" blev en osannolik hit med över 40 miljoner visningar på Youtube när den lades ut i augusti. Kort efter knep Anthony första plats på Billboards Hot 100-lista utan varken skivbolag eller agent.

Oliver Anthonys låt har kritiserats från vänsterhåll för ett förakt av fattiga, samtidigt som den slagit an en ton av kritik mot makten.

Själv säger artisten att han hatar hur låten används som ett vapen.

— Jag ser hur högern försöker karaktärisera mig som en av dem, och jag ser vänstern försöker misskreditera mig för att hämnas. Den här skiten måste sluta.

Oliver Anthony heter egentligen Christopher Anthony Lunsford.

TT
/
/
Hot
Senaste nytt

Skådespelaren Frances Sternhagen är död

”Sex and the city”-skådisen död – hittades i sitt hem

​Den amerikanska ”Sex and the city”-skådespelerskan Frances Sternhagen har dött. Hon blev 93 år gammal.

Zara Larsson säger ifrån efter ryktet om rumpförstoring: “Varit lite på gymmet”

Flera följare misstänker att artisten Zara Larsson gjort en BBL, alltså en rumpförstoring. Nu säger Zara Larsson ifrån på sitt TikTok-konto och menar att hon bara varit lite på gymmet.

Vi måste prata om Jens kladdkaka i Bonde söker fru

1 timme sedan
I kvällens Bonde söker fru fikar Jens Lundin och brevskrivaren Ida. Och självfallet som den fikatok man är så reagerade man snabbt på en LITEN detalj....

Shannen Doherty: Cancern har spridit sig

idag 17:10
Skådespelaren Shannen Doherty, 52, kommer med ett nytt tungt sjukdomsbesked. Den cancer som hon behandlats för under året har nu spridit sig till skelettet.

Krisande Viaplay säljer tv-serie till konkurrent

idag 15:30
För ett år sedan presenterade Viaplay planerna på en ny kriminalserie med Alexandra Rapaport i huvudrollen. Nu dyker serien upp – hos rivalen SkyShowtime, som köper serien av den krisande strömningstjänsten. Tydligen ska de det, jag har själv fått veta det i dag, säger Alexandra Rapaport till TT.