Den franske rapparen MHD har dömts till tolv års fängelse för mord. Pressbild.
Den franske rapparen MHD har dömts till tolv års fängelse för mord. Pressbild. - Foto: FKP Scorpio/TT

Fransk rappare dömd för mord

Den franske rapparen MHD, som egentligen heter Mohamed Sylla, har dömts till tolv års fängelse för att ha mördat en ung man i Paris 2018.


Mannen dödades under ett bråk mellan rivaliserande gäng och MHD och fem andra personer döms till fängelse i mellan 10 och 18 år för sin delaktighet i mordet.

Offret blev först påkörd med en bil och sedan misshandlad och knivstucken till döds.

MHD, omnämns ofta som en föregångare för musikstilen som kallas Afro Trap – en blandning mellan hiphop och afrikansk musiktradition. Han fick sitt genombrott med låten "Afro Trap Part. 3 (Champions League)", som hyllar fotbollslaget Paris Saint-Germain.

Den nu 29-årige rapparen åtalades för mord i januari 2019 och häktades. Han släpptes på fri fot efter ett och ett halvt år medan förundersökningen slutfördes och släppte ett nytt album.

MHD har under hela utredningen och även under domstolsförhandlingen förnekat brott och har nu tio dagar på sig att överklaga domen.

TT
/
Senaste nytt

Unesco lyfter nyckelharpans nätverk

1 timme sedan

Hotellnatten i Bonde söker fru gav mig fullskalig panik

igår 21:06
Vad händer egentligen i Bonde söker fru? Under loppet av ett avsnitt så är det inte en utan två bruttor som bränner ifrån Jens Lundins gård. Måtte det inte bli som jag tror nu....

Tårar och kaos i Bonde söker fru 2023 – två tjejer lämnar Jens gård

igår 21:04
Det var under veckans Bonde söker fru som två tjejer valde att lämna Jens Lundins gård. Den ena drar för gott och den andra ville ta in på hotell.

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig: "Top notch"

igår 19:34
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig i Lidingö kyrka.

Mare Kandres pris till Judith Kiros

igår 19:08
Årets Mare Kandrepris tilldelas en poet som utforskar "det banala lidandes eventuella möjligheter". Judith Kiros sällar sig till en skara pristagare där bland andra Anne Swärd och Linda Boström Knausgård befinner sig.

Italiensk opera på Unescos kulturarvslista

igår 17:58
Italien är operans hemland, världsberömt för tonsättare som Giuseppe Verdi och Giacomo Puccini. Nu tas italiensk opera upp på FN-organet Unescos kulturarvslista.