Usher spelar på Super Bowl. Arkivbild.
Usher spelar på Super Bowl. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini/AP/TT

Usher uppträder på Super Bowl

Den amerikanske r'n'b-stjärnan Usher blir huvudakt i halvtidsshowen av nästa Super Bowl, rapporterar Billboard.


"Det är en otrolig ära att äntligen få bocka av ett Super Bowl-uppträdande från mitt livs att-göra-lista. Jag ser fram emot att bjuda världen på en show som inte liknar något jag har gjort förut", säger Usher i ett uttalande.

Super Bowl är den amerikanska fotbollsligan NFL:s finalmatch och är en av de tv-sändningar med flest tittare på hela året i USA. De senaste åren har artister som Rihanna, Dr Dre, The Weeknd, Jennifer Lopez och Shakira uppträtt.

Redan 2011 uppträdde Usher i halvtidsshowen, då som gästartist till The Black Eyed Peas.

Den 44-årige Dallas-sonen Usher Raymond IV albumdebuterade redan som tonåring 1994 och slog igenom stort i slutet av 1990-talet. Sedan dess har han haft nio listettor i USA och tilldelats epitet "kungen av r'n'b".

Bland han mest kända låtar märks "My boo" med Alicia Keys, "Yeah!" med Lil Jon och Ludacris, "U remind me", "Love in this club" med Jeezy och "Dj got us fallin' in love".

Super Bowl kommer att spelas den 11 februari 2024 på Allegiant stadium i Las Vegas.

TT
/
/
/
/
USA
/
Senaste nytt

The Hives först ut i Venezuela

TV4 svarar på tittarkritiken efter Robinson-finalen: "Vann verkligen Pelle?"

Det var under torsdagen som Pelle Lilja kammade hem visten i Robinson 2023. Och finalen blev en riktig nagelbitare.

"Vem bor här?" stoppas – då återvänder programmet i SVT

1 timme sedan
"Vem bor här?", som vanligtvis sänds på söndagar, kommer inte att sändas i helgen och faktum är att programmet inte återvänder förrän nästa år.

The Smile till Way Out West

1 timme sedan
The Smile är klara för sommarens upplaga av Way Out West. Radioheads "lillasyster", som består av Thom Yorke, Jonny Greenwood och Tom Skinner är även aktuella med nya albumet "Wall of eyes" som släpps i januari.

Nyhetsmorgon-profilernas ursäkt till tittarna i livesändning: "Vi måste be om ursäkt"

1 timme sedan
Under fredagens sändning av Nyhetsmorgon bjöds på en rejäl skrattfest vilket fick Steffo att inte kunna hålla tårarna tillbaka. Efter incidenten kände sig Nyhetsmorgon-profilerna sig nödgade att be tittarna om ursäkt.

"Baldur's gate 3" blev årets spel

3 timmar sedan
"Baldur's gate 3" blev den stora vinnaren vid spelgalan Game Awards i Los Angeles. Det hyllade fantasyrollspelet korades bland annat till årets spel. Några svenska priser blev det däremot inte den här gången.