Strejkande skådespelare utanför Universal Studios i Kalifornien i USA. Arkivbild.
Strejkande skådespelare utanför Universal Studios i Kalifornien i USA. Arkivbild. - Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Nya samtal kring skådespelarstrejk

Sedan den 14 juli har skådespelarfacket Sag-Aftra i USA, med över 160 000 medlemmar, strejkat. På måndagen hölls för första gången samtal med motparten sedan strejken inleddes, rapporterar Variety.


Enligt tidningen är skådespelarfacket och motparten, branschorganisationen Alliance of motion picture and television producers (AMPTP), överens om att träffas för fortsatta samtal den 4 oktober.

Inför samtalen uppmanade facket sina medlemmar att fortsätta protestera utanför inspelningsstudior och delta i andra strejkevenemang.

"I dag går vi tillbaka till förhandlingsbordet för att kämpa för det avtal ni förtjänar. Vi ber er att inte släppa taget medan vi förhandlar. Fortsätt att dyka upp och gå strejkvakt och kom till våra solidaritetsevenemang runt om i landet. Låt AMPTP höra er högt och tydligt. Det gör skillnad", skrev skådespelarfacket i sociala medier.

Förra veckan avslutade manusförfattarna i Hollywood sin nästan fem månader långa strejk efter att fackförbundet Writers Guild of America (WGA) kommit överens om ett nytt avtal med AMPTP.

.

TT
/
/
USA
Senaste nytt

Hotellnatten i Bonde söker fru gav mig fullskalig panik

igår 21:06

Tårar och kaos i Bonde söker fru 2023 – två tjejer lämnar Jens gård

igår 21:04
Det var under veckans Bonde söker fru som två tjejer valde att lämna Jens Lundins gård. Den ena drar för gott och den andra ville ta in på hotell.

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig: "Top notch"

igår 19:34
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer har gift sig i Lidingö kyrka.

Mare Kandres pris till Judith Kiros

igår 19:08
Årets Mare Kandrepris tilldelas en poet som utforskar "det banala lidandes eventuella möjligheter". Judith Kiros sällar sig till en skara pristagare där bland andra Anne Swärd och Linda Boström Knausgård befinner sig.

Italiensk opera på Unescos kulturarvslista

igår 17:58
Italien är operans hemland, världsberömt för tonsättare som Giuseppe Verdi och Giacomo Puccini. Nu tas italiensk opera upp på FN-organet Unescos kulturarvslista.

Det Fredrik Lindström sa i Nyhetsmorgon förbryllar tittarna: "Känns fel"

igår 15:28
Helt självklart för många, rena grekiskan för andra. När Fredrik Lindström gästade Nyhetsmorgon var det en sak han sa som kom att väcka reaktioner...