David Guetta skulle ha uppträtt på MTV-galan i Paris den 5 november. Nu ställs galan in.
David Guetta skulle ha uppträtt på MTV-galan i Paris den 5 november. Nu ställs galan in. - Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP/TT

MTV-galan ställs in – världsläget för osäkert

Det blir ingen MTV Europe Music Awards i Paris den 5 november. Galan ställs in på grund av det oroliga världsläget.


Stjärnor som David Guetta, BTS-medlemmen Jung Kook och Jared Letos band Thirty Seconds to Mars skulle uppträda på galan som arrangerats sedan 1994. Men nu ställs den in med kort varsel.

Anledningen är främst kriget i Israel och Gaza.

"Det här känns inte som rätt tillfälle för en global fest. När tusentals har dött känns det mer som tillfälle att sörja", skriver arrangörerna i ett uttalande.

Världsläget gör också att arrangörerna har svårt att garantera säkerheten för sina medarbetare, artister och publiken. Många judar och muslimer bor i Frankrike och kriget i Mellanöstern har ökat spänningarna i landet. För drygt en vecka sedan mördade en islamist i lärare i Frankrike.

Loreen, Zara Larsson och Swedish House Mafia var de svenska artister som var nominerade till galan. Skulle de röstas fram som vinnare kommer de att få sina MTV-priser vid ett senare tillfälle, meddelar arrangörerna.

Det är första gången MTV Europe Music Awards ställs in sedan den hölls för första gången 1994. Under pandemin hölls galan digitalt.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!