John Lennon sköts till döds utanför sitt hem i december 1980, 40 år gammal. Arkivbild.
John Lennon sköts till döds utanför sitt hem i december 1980, 40 år gammal. Arkivbild. - Foto: AP-TT

Dokumentserie skildrar mordet på John Lennon

Det är 43 år sedan Beatlesmedlemmen John Lennon mördades vid entrén till sitt hem i New York. Nu ska en dokumentärserie på Apple TV+ titta närmare på utredningen och den fällande domen av Mark David Chapman, skriver The Hollywood Reporter.


Kiefer Sutherland är berättarrösten i den tredelade serien "John Lennon: Murder without a trial" där ögonvittnesskildringar och tidigare okända brottsplatsbilder varvas med intervjuer med Chapmans försvarsadvokater, psykiatriker, polisutredare och åklagare.

Mark Chapman sköt John Lennon i ryggen med fyra skott när han var på väg in i bostaden i Dakota Building i New York sent på kvällen den 8 december 1980. Han greps och erkände omgående mordet och dömdes senare till fängelse på livstid.

Trots flera ansökningar om villkorlig frigivning har han ännu inte blivit benådad. Enligt amerikansk lag kan mordoffrets anhöriga neka benådning, vilket Lennons änka Yoko Ono hittills gjort i samtliga fall.

Mark Chapman, 68, nekades i augusti 2020 villkorlig frigivning för elfte gången. Arkivbild.
TT
/
/
Senaste nytt

Gunde Svan glömde stänga gylfen i nya klippet: "Alltid redo"

Petra Mede blev mamma vid 52 – avslöjar hur dottern blev till

1 timme sedan
Första barnet fick Petra Mede som 42-åring, när hon födde dottern Adeline. 10 år senare blev Petra – då 52 – mamma igen när dottern Paula kom till världen. Petra valde att skaffa dottern Paula på egen hand.

Mellostjärnan har opererat bort tumör – bara dagar innan finalen

1 timme sedan
Under lördagens Mello-final väljs Jimmy Jansson in i programmets "Hall of fame". Men i veckan har han haft mycket annat att tänka på. Han opererade nämligen bort en tumör i början av veckan.

New Kids on The Block släpper nytt

2 timmar sedan
New Kids on The Block släpper nytt album i vår. "Still kids" kommer den 17 maj och är gruppens första på elva år. Albumet föregås av singeln "Kids" som släpptes på tisdagsmorgonen.

Fångarna på fortet 2024: Deltagare i vårens säsong

2 timmar sedan
Under våren har en ny säsong av "Fångarna på fortet" premiär. Men vilka är egentligen med i programmet? Nyheter24 listar alla lag och deltagare.

Här råkar Erika Persson försäga sig om sin hemliga pappa

2 timmar sedan
Erika Persson har de senaste månaderna varit superaktuell i och med att hennes mamma Gunilla Persson deltagit i Melodifestivalen 2024.