Matthew Perry och Kanadas premiärminister Justin Trudeau var barndomsvänner. Arkivbilder.
Matthew Perry och Kanadas premiärminister Justin Trudeau var barndomsvänner. Arkivbilder. - Foto: AP/TT

Justin Trudeau sörjer Matthew Perry

Justin Trudeau och skådespelaren Matthew Perry kände varandra från barndomen. Nu sörjer Kanadas premiärminister sin tidigare lekkamrat – som hittades död i sitt hem natten mot söndag.


"Jag kommer aldrig att glömma lekarna på skolgården och jag vet att människor över hela världen aldrig kommer att glömma glädjen som han gav dem. Tack för alla skratt Matthew. Du var älskad – och du kommer att vara saknad," skriver Trudeau i ett inlägg på X, tidigare Twitter.

Matthew Perrys mamma arbetade i flera år som pressekreterare åt Justin Trudeaus pappa, den forne premiärministern Pierre Trudeau. "Vänner"-stjärnan berättar i sin självbiografi som kom ut i fjol att han och en annan klasskompis misshandlade Justin Trudeau i mellanstadiet.

— Vi slog ned honom båda två. Jag tror det var för att han var den enda i hela skolan som vi kunde klå och han var bra på en sport som vi inte var bra på. Det handlade om avundsjuka. Jag skryter inte om det, jag var ett dumt barn. Jag ville egentligen inte slå honom, har Perry sagt i en intervju hos pratshowvärden Jimmy Kimmel.

Två veckor senare skrev den kanadensiske premiärministern skämtsamt i ett inlägg på X att han "har tänkt på saken" och att "vem skulle inte vilja slå till Chandler?"

"Vad sägs om en returmatch?", skrev Justin Trudeau.

Flera Hollywoodkändisar uttrycker sin saknad efter nyheten om Matthew Perrys bortgång vid 54 års ålder. Selma Blair, vars rollfigur flörtade med Perrys i ett avsnitt av "Vänner" skriver i ett inlägg på Instagram att "alla älskade Matthew Perry och jag gjorde det särskilt mycket. Jag är förkrossad. Hjärtekrossad. Dröm sött, Matty".

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!