Fortfarande 'Queen of pop'. Madonna firar 40 år som artist med 'Celebration'-turnén. På lördagen spelade hon i Stockholm. Arkivbild.
Fortfarande 'Queen of pop'. Madonna firar 40 år som artist med 'Celebration'-turnén. På lördagen spelade hon i Stockholm. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini/AP/TT

Kritiker hyllar Madonnas nostalgikonsert i Stockholm

Madonnas konsert i Stockholm får fyra av fem i betyg av både Expressen och Dagens Nyheter. Men att stjärnan var 80 minuter sen upprörde många i publiken.


Expressens recensent Anders Dahlbom skriver att många läsare hörde av sig i tidningens chatt under kvällen och klagade på Madonnas försening, samt att ljudet i arenan inte levde upp till förväntningarna.

"Jag har full förståelse för att man kanske väntat sig en mer regelrätt konsert när man betalat dyra pengar för att se en av pophistoriens största. Samtidigt: värre förseningar har vi varit med om", skriver Dahlbom, som ger konserten fyra av fem getingar.

"Glädjande att se"

Dagens Nyheters recensent Sara Martinsson konstaterar att det är popikonens första turné på 40 år som inte föregåtts av ett nytt album.

"Celebration"-turnén, som både har hyllats och sågats av internationella musikkritiker, strösslar generöst med nostalgiska referenser till 65-åriga världsstjärnas karriär. Men flera av de gamla hitsen har också stöpts om i sann Madonna-anda.

"I en tid där de mest storsäljande artisterna kommer från yngre generationer och där arenakonserten som fenomen håller på att svälla till mastodontiska proportioner är det glädjande att se att mästaren i genren ännu förmår att gjuta sina flera årtionden gamla låtar fulla av liv", skriver Martinsson, som ger konserten en fyra i betyg av fem möjliga, med de avslutande orden:

"Är det någon som är värd att fira sin egen gärning och historia så är det Madonna".

Fysisk form

Inget band följer med världsartisten på turné, det är däremot ett stort antal dansare och förinspelad musik.

"Huvudpersonen verkar vara i bättre fysisk form än vad hon själv hintat om tidigare under turnén. Sången sitter, men hur mycket hon helt på egen hand sjunger går helt klart att diskutera", skriver Anders Dahlbom för Expressen.

Efter turnépremiären i London den 14 oktober skrev ansedda musiktidningar som Rolling Stone att popdrottningen visar att "kronan fortfarande tillhör henne".

Svalare var de danska kritiker som recenserade Madonnas konsert på Royal Arena i Danmark i onsdags. BT och Ekstra Bladet delade bara ut två av sex stjärnor, medan Berlingske och Jyllandsposten gav konserten tre av sex stjärnor.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!