Musikerförbundet stoppar viss musik i Teslabilar som en sympatiåtgärd med dem som vill ha kollektivavtal. Arkivbild.
Musikerförbundet stoppar viss musik i Teslabilar som en sympatiåtgärd med dem som vill ha kollektivavtal. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Nu blir det tyst i Teslas bilar

Musikerförbundet stoppar musiken från SVT:s serie "Historien om Sverige" i Teslas bilar. Stoppet är en stödåtgärd för de bilmekaniker på Tesla som vill att företaget tecknar ett kollektivavtal med IF Metall.


"Vi tror att en åtgärd som riktar sig mot själva innehållet i Teslas affär, körupplevelsen, kan vara ett viktigt sätt att påverka företaget. För vad vore en roadtrip utan bra musik?" säger Musikerförbundets ansvarige förhandlare Mattias Qvarsell i ett pressmeddelande.

Spotify, Apple Music och Tidal är några av de musikströmningstjänster som visas i Teslabilarnas mediaspelare.

Just nu är det soundtracket till "Historien om Sverige" som blockerats men Musikerförbundet utesluter inte att man kommer att blockera ytterligare musik i Teslas mediaspelare.

TT
/
/
Senaste nytt

Ilskan efter kvalfinalen: "Uppenbart korrupt"

1 timme sedan

Fröken Snusk: Jag är besviken

3 timmar sedan
Fröken Snusk var en hårsmån från att gå till final i Melodifestivalen. Men Jay Smith knep platsen trots samma poäng och nu kritiseras SVT för upplägget i kvalfinalen. Kanske ska de kika över det en vända och se om det behöver ändras till nästa år, säger hårdrocksduon Scarlet, som hamnade fyra.

Raye slår rekord på Brit Awards

idag 01:44
Brittiska stjärnskottet Raye slår nytt rekord i att vinna flest priser på Brit Awards på en och samma kväll.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 23:32
Annika Wickihalder och Jay Smith knep de två sista finalplatserna genom att kvala in. Något som nu väcker kritik, eftersom de tävlade i deltävlingen sekunderna innan.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 21:54
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

igår 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.