Jordan Rawling fick lämna 'Idol' i kvartsfinalen av programmet.
Jordan Rawling fick lämna 'Idol' i kvartsfinalen av programmet. - Foto: Christine Olsson/TT

Jordan fick lämna i "Idol"-kvartsfinalen

Jordan Rawling fick lämna “Idol” när fem skulle bli fyra i kvartsfinalen av programmet.


Kvällens teman var “kärlek” och “tittarnas val”. Deltagarna sjöng dels en låt tillägnad någon som står dem nära och dels en låt som tittarna valt åt dem.

Cimberly Wanyonyis framförde Bon Jovis “Bed of Roses” och dedicerade låten till sin mamma. Hon lämnade knappt ett öga torrt och fick stående ovationer av både juryn och publiken.

— Det är väldigt svårt att sjunga så känslomässigt, jag hade inte klarat av det. Jag är otroligt imponerad, sade Viktor Norén som gästade “Idol”-juryn under kvartsfinalen.

När tittarna fick bestämma sjöng Cimberly Aretha Franklins “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, även den till juryns och publikens stora jubel – en skön revansch för 18-åringen från Skellefteå som låg pyrt till i förra veckans fredagsfinal.

En annan som fick beröm var Simon Näslund som framförde “Säg det igen” av Lisa Nilsson på kärlekstemat och “Jag ska fånga en ängel” av Ted Gärdestad när tittarna fick bestämma.

Även Louisa Hoxha fick fina lovord av juryn, men trots det var det hon och Jordan Rawling som hängde löst när tittarnas röster hade räknats.

Men till slut stod det klart – Louisa knep den sista semifinalplatsen, och Jordan fick därmed lämna programmet med en femteplats i bagaget.

TT
/
/
Senaste nytt

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

1 timme sedan
"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

1 timme sedan
Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

2 timmar sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.