- Foto: Alexander Larsson Vierth/TT & Pexels

Therése Lindgren slutar med Youtube: "Nytt kapitel"

Therése Lindgren lägger ned sin Youtube-kanal och ska i stället ägna sig åt att hjälpa djur på heltid. Jag har jobbat med Youtube i tio år. Men jag kan inte kväva passionen jag känner för djurskydd. Nu måste jag lägga mitt fokus på det, säger hon till TT.


Therése Lindgren är i färd med att grunda en egen stiftelse, där organisationer som arbetar med djurskydd ska kunna söka medel för sin verksamhet. Till Svenska Djurfonden donerar Therése Lindgren fem miljoner kronor från sitt eget kapital.

— Jag kan tänka mig att många kanske kommer att bli förvånade över att jag lämnar en Youtube-kanal som fortfarande har så mycket visningar. Det är min största inkomstkälla och jag väljer att tacka nej till det, säger hon.

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Sista videon

Den video som Therése Lindgren publicerar i samband med tillkännagivandet blir den sista på Youtube-kontot med över en miljon prenumeranter.

TT: Hur tror du att följarna kommer att reagera?

— Jag tror att en del kommer att tycka att det är sorgligt och ledsamt. Jag vet att många ser fram emot mina videor på söndagarna. Men förhoppningsvis tycker de allra flesta att det är roligt att jag påbörjar ett nytt kapitel i mitt liv.

Utbilda sig

Svenska Djurfonden har redan tagit beslut om att stödja tre ändamål: WWF och Svenska Fjällrävsprojektet, Stockholms Vildfågel Rehab och Kattjouren med 100 000 kronor vardera.

Förutom arbetet med stiftelsen, som blir Therése Lindgrens huvudsyssla utöver hennes Instagramkonto, där hon fortsätter som influerare, funderar hon på att utbilda sig till viltrehabiliterare.

— Det har varit en dröm att kunna jobba mer handgripligen med djur. I dag är jag jourhem till djur som behöver omplaceras och volontär åt flera olika organisationer. Den här stiftelsen blir ett första steg på resan mot att arbeta mer med filantropi och välgörenhet.

TT
/
Senaste nytt

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

1 timme sedan
"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

1 timme sedan
Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

2 timmar sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.