Joss Ackland, till vänster, i rollen som Juan Perón i 'Evita' på scen i London 1978. Arkivbild.
Joss Ackland, till vänster, i rollen som Juan Perón i 'Evita' på scen i London 1978. Arkivbild. - Foto: UPI/TT

"Dödligt vapen"-skådespelare död

Brittiske skådespelaren Joss Ackland är död, rapporterar BBC. Han blev 95 år.


Joss Ackland hade en lång karriär på scen och framför kameran i Storbritannien, men är för den svenska publiken främst känd för sina roller som sydafrikansk skurkdiplomat i "Dödligt vapen 2" och sovjetisk ambassadör i "Jakten på Röd Oktober".

Joss Ackland död – blev 95 år gammal 

På scen spelade han Juan Perón i den första uppsättning av musikalen "Evita" på Londons West End och på tv syntes han bland annat i ett avsnitt av "Morden i Midsomer".

År 2000 tilldelades han Brittiska imperieorden (CBE) för sina skådespelarinsatser.

Joss Ackland blev 95 år gammal.

TT
/
/
Senaste nytt

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.

Robinsondeltagaren stoppades av TV4 – försökte smuggla saker till ön

Det har sannerligen varit en händelserik säsong av Robinson 2023. Någonting som inte alla vet är att redan innan allt drog igång så försökte en av deltagarna smuggla in saker till ön.

Magnumfotografen Elliott Erwitt död

2 timmar sedan
Han var känd för sina bilder av politiker, filmstjärnor och ikoner som Marilyn Monroe, kärlekspar och hundar – massor av hundar. Nu har den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt avlidit, 95 år gammal.

Romantasy - succégenre som når miljoner

3 timmar sedan
"Alvsex" kallas genren ofta lite nedsättande. Men romantasy-litteraturen, som kombinerar romance och fantasy, har blivit enorm på Tiktok. Det nya dragplåstret Rebecca Yarros lockar nu miljontals läsare.