Sacha Baron Cohen anklagar Tiktoks ledning för att inte ta itu med antisemitism. Arkivbild.
Sacha Baron Cohen anklagar Tiktoks ledning för att inte ta itu med antisemitism. Arkivbild. - Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Cohen anklagar Tiktok för antisemitism

Judiska kändisar och influerare i USA anklagar Tiktoks ledning för att tillåta pro-palestinskt, anti-israeliskt men framför allt antisemitiskt material.


Bland de upprörda finns skådespelarna Sacha Baron Cohen och ståuppkomikern Amy Schumer, skriver New York Times.

Under ett videomöte med Tiktoks ledning förra veckan uppmanade de judiska företrädarna plattformens ledarskikt att på allvar ta itu med den våg av antisemitism och förföljelse som man tycker sig se bland de videofilmer som läggs ut på plattformen.

Kändisarna visade bland annat hur Tiktok släpper igenom kommentarer som "Hitler hade rätt" eller "Jag hoppas att du slutar på samma sätt som Anne Frank", skriver New York Times som tagit del av mötet via en videoinspelning.

— Det som händer är att Tiktok skapar den största antisemitiska rörelsen sedan nazisterna, sade Sacha Baron Cohen enligt videoinspelningen.

Cohen tycker att Tiktoks ledare borde skämmas. Enligt honom måste ledningen "vrida på en strömbrytare" för att stänga av plattformens antisemitism.

TT
/
/
USA
/
/
Senaste nytt

Fars med Gustafsson i flera upplagor

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Har årets Robinson skapar diskussion även hemma hos dig?

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

1 timme sedan
"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

1 timme sedan
Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".