Susan Sarandon får inte längre anlita agenturen UTA, United Talent Agency. Arkivbild.
Susan Sarandon får inte längre anlita agenturen UTA, United Talent Agency. Arkivbild. - Foto: Michel Euler/AP/TT

Agentur sparkar Susan Sarandon

Den amerikanska skådespelaren Susan Sarandon har blivit sparkad från agenturen UTA på grund av kontroversiella uttalanden om judar. Det uppger en talesperson för agenturen för Deadline.


Den Oscarsprisade Sarandon, känd från bland annat "Dead man walking" och "Thelma & Louise", har medverkat i pro-palestinska demonstrationer där hon yttrat kommentarer som "Det är många människor som är rädda för att vara judiska i dag, och de får ett smakprov av hur det känns att vara muslim i det här landet", skriver Deadline. På X, tidigare Twitter, har Susan Sarandon bland annat återpublicerat ett pro-palestinskt inlägg om den kontroversielle Pink Floyd-sångaren Roger Waters, som redan före det pågående kriget manade till artist-bojkott mot Israel.

Tidigare har även en av agenturens styrelseledamöter, Maha Dakhil, tvingats lämna agenturen efter kommentarer om Israels krig mot Hamas. Hon hade återpublicerat en story på Instagram med texten "Just nu blir man varse vilka som stöder folkmord".

TT
/
/
Senaste nytt

Henrik Dorsin rasar mot beslutet i Solsidan: "Besk smak i munnen"

Jessica Almenäs om festerna i Superstars: “Skötte det snyggt”

Jessica Almenäs är programledare för tävlingsprogrammet “Superstars”, och i 2024 års säsong är bland andra Linnéa Claeson och Hedvig Lindahl med. Men vad händer egentligen på kvällarna under inspelningen?

Tung metall – Horndal tonsätter arbetarrätt

I hembygden runt Horndal i södra Dalarna är järnbruksarbetaren Alrik Andersson bortglömd. Nu ändrar metalbandet Horndal på det. Han var en hjälte som offrade sig för arbetarnas rätt, säger Henrik Levahn.

Här är nya maskerna i Masked Singer Sverige 2024

1 timme sedan
Den 22 mars har Masked Singer Sveriges fjärde säsong premiär. I dagarna gick TV4 ut med några av de nya maskerna som kommer tävla i årets säsong.

"Avgrunden" mest strömmad på Netflix

1 timme sedan
Den svenska katastroffilmen "Avgrunden", som gick upp på biograferna i höstas, gör nu succé på Netflix.

Medinas pik till Marcus & Martinus: “Smågrabbar…”

1 timme sedan
I den femte deltävlingen av Melodifestivalen 2024 är det två duos som tävlar, Marcus & Martinus samt Medina. Och den sistnämnda duon har tidigare pikat sina konkurrenter, med glimten i ögat.