Idén till albumet fick Dolly Parton när hon i fjol valdes in Rock & Roll Hall of Fame. Arkivbild.
Idén till albumet fick Dolly Parton när hon i fjol valdes in Rock & Roll Hall of Fame. Arkivbild. - Foto: Julio Cortez/AP/TT

Dolly Partons "Rockstar" toppar listorna

Dolly Partons nysläppta album med rockcovers toppar Billboardlistorna. "Rockstar" är countryikonens 49:e studioalbum och ligger etta på Billboards topplistor för både country, rock och alternativa album.


Albumet ligger även trea – efter Drake och Taylor Swift – på listan Billboard 200 som varje vecka rankar de 200 mest sålda albumen i USA. Det är 77-åringens bästa rankning på listan under sin karriär och hennes tredje gång i topp tio.

Idén till albumet fick Parton när hon i fjol valdes in Rock and Roll Hall of Fame – något som hon först försökte tacka nej till för att hon inte kände sig tillräckligt rockig.

På albumet medverkar bland annat Sting, John Fogerty, Paul McCartney och Debbie Harry.

TT
/
/
/
USA
Senaste nytt

Ilskan efter kvalfinalen: "Uppenbart korrupt"

1 timme sedan

Fröken Snusk: Jag är besviken

3 timmar sedan
Fröken Snusk var en hårsmån från att gå till final i Melodifestivalen. Men Jay Smith knep platsen trots samma poäng och nu kritiseras SVT för upplägget i kvalfinalen. Kanske ska de kika över det en vända och se om det behöver ändras till nästa år, säger hårdrocksduon Scarlet, som hamnade fyra.

Raye slår rekord på Brit Awards

idag 01:44
Brittiska stjärnskottet Raye slår nytt rekord i att vinna flest priser på Brit Awards på en och samma kväll.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 23:32
Annika Wickihalder och Jay Smith knep de två sista finalplatserna genom att kvala in. Något som nu väcker kritik, eftersom de tävlade i deltävlingen sekunderna innan.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 21:54
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

igår 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.