The Cardigans kommer tillbaka. Arkivbild.
The Cardigans kommer tillbaka. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Cardigans återförenas i sommar

The Cardigans återförenas för en spelning på South Ocean Festival i Malmö i sommar. Bandet spelar på Sibbarp den 13 juli.


Gruppen med rötterna i Jönköping och Malmö hade sin storhetstid på 1990- och 2000-talet och har sedan dess återförenats några gånger.

I december 2018 gjorde Cardigans några spelningar i Storbritannien och året innan valdes de in i Swedish Music Hall of Fame.

TT
/
/
Senaste nytt

Marcus & Martinus: Inte bara ute efter revansch

Mikael Tornvings söner har vuxit upp – briljerar i annan, tuff bransch

Mikael Tornving är en av landets mest uppskattade komiker och programledare. Han har två söner som idag är vuxna men som valt en annan bana som Mikael är familjär med.

Svenska kändisen som Erika Persson festade med under Mello

Gunilla Persson befinner sig i Sverige för att tävla i Melodifestivalen 2024, och vid sin sida och som stöd har hon dottern Erika Persson. Och för Nyheter24 har Erika berättat en viss detalj om Mello-efterfesten…

Sverigeaktuellt rockband ger ut sina memoarer

För 40 år sedan grundade de skotska bröderna William och Jim Reid rockbandet The Jesus and Mary Chain och jubileet verkar ha fått fart på kreativiteten.

Saramagos glasögon till Nobelprismuseet

En sten, ett par glasögon och ett manuskript finns bland de föremål som José Saramagostiftelsen och Nobelpristagarens änka, Pilar del Río, överlämnat till Nobelprismuseet. Stenen, som den portugisiske författaren lär ha hittat på Lanzarote där han bodde under den senare delen av sitt liv, sägs ha betytt mycket för honom.

Henrik Dorsin rasar mot beslutet i Solsidan: "Besk smak i munnen"

3 timmar sedan
Det var under inspelningen av den senaste säsongen av Solsidan som Henrik Dorsin reagerade starkt på ett av besluten som Felix Herngren tog. Dorsin kallar det hela "speciellt" och säger att det gav en "besk smak i munnen".