Kiss blir avatarer. Pressbild.
Kiss blir avatarer. Pressbild. - Foto: Pophouse Entertainment Group

Kiss gör som Abba – blir avatarer

Rockbandet Kiss förvandlar sig som första amerikanska band till avatarer. Artistveteranerna tar det digitala klivet i samarbete med det svenska företaget Pophouse Entertainment Group, som också ligger bakom Abbas avatarturné "Abba the voyage".


"Vi kan bli unga för alltid och för alltid ikoniska genom att ta oss till platser vi aldrig har kunnat drömma om tidigare. Teknologin kommer få Paul att hoppa högre än han någonsin gjort", säger bandmedlemmen Gene Simmons i ett pressmeddelande.

Fansen får en förhandstitt under turnén "The end of the road", där den sista låten på bandets turné, "God gave rock and roll to you", framförs av avatarerna. Det ska symbolisera bandets kliv tillbaka som fysisk grupp – och markera en ny, digital start.

För tekniken står Industrial Light & Magic, som bland annat har arbetat med filmer som "Star Wars" och "The Mandalorian".

Kiss har släppt 44 album och sålt över 100 miljoner skivor världen över.

TT
/
Senaste nytt

Runge: Jussi Björlings situation som Aviciis

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

1 timme sedan
Magdalena Graaf har hittat kärleken i den tidigare "Big Brother"-deltagaren Sasa Jensen. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Jensen.

De kan få Kasper Salin-priset

1 timme sedan
Tekniska museet i Stockholms tillbyggnad Wisdome, flerbostadshuset Raw i Uppsala, privatbostaden Höghult Karlsborg samt kontorsbyggnaden Gjuteriet i Malmö. De är årets nominerade till Kasper Salin-priset i arkitektur.

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

2 timmar sedan
"Lotta Engberg gör mej spyfärdig med sitt småkåta smile". Ja, så skrev Ulf Lundell om Lotta i sin bok från 2018. Lotta Engberg vet att hämnd är en rätt som serveras bäst kall – och i direktsändning passade hon på att fyra iväg en syrlig känga till Ulf Lundell...

Sven-Erik om kvinnorna i Hotell romantik: "Ingen snygg"

3 timmar sedan
Sven-Erik deltar i säsong två av SVT:s Hotell romantik. Till Nyheter24 avslöjar han vad han tyckte om kvinnorna i dejtingprogrammet.

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

3 timmar sedan
Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A och svenska hardcorebandet Refused är klara för sommarens upplaga av Rosendal Garden Party.